Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί η ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού απλώνει αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη»

 

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που υλοποιεί η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΑΕ Ε. Φιλόπουλο επισκέφθηκαν το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.  

Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας για κατοίκους που λόγω οικονομικών αδυναμιών ή γεωγραφικής απόστασης, αδυνατούν να έχουν ευχέρεια πρόσβασης σε σχετικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή μονάδες πρόληψης.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια δύο τετραμήνων μέσα σε ένα έτος, από το Φεβρουάριο 2016 έως το Φεβρουάριο 2017.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 26 Δήμοι της χώρας στους οποίους διατέθηκε κινητή μονάδα μαστογράφου, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν 2.396 μαστογραφίες. Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν ύποπτα ευρήματα σε 43 περιπτώσεις.

Τελευταίος σταθμός του προγράμματος ήταν το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου κρατούνται 380 γυναίκες εκ των οποίων εξετάστηκαν δωρεάν οι 50, οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Γ. Μακρής ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της δράσης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να υλοποιείται σε ετήσια βάση.

Ο κ. Μακρής ξενάγησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στο Κέντρο Υγείας του Καταστήματος Κράτησης το οποίο παρέχει πολλές ειδικότητες ιατρών και  διαθέτει μεταξύ άλλων πλήρως οργανωμένο οδοντιατρείο αλλά σύγχρονο σύστημα ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω τηλεϊατρικής.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Μακρή αλλά και από την κοινωνική λειτουργό του Καταστήματος για τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, με κύρια τις ελλείψεις σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια και αντιγριπικά εμβόλια για ενήλικες αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διατήρηση συνθηκών ευπρέπειας στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη το προσωπικό του Καταστήματος για το σημαντικό τους έργο και τους διαμήνυσε ότι η υποστήριξη από πλευράς του θα συνεχιστεί με την προσφορά φαρμάκων μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μία πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί και πριν από λίγα χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα ως τελευταίο σταθμό του σημαντικού προγράμματος προληπτικής ιατρικής με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία στην συνολική προσπάθεια που γίνεται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού πάνω στην ανάγκη και τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, για την αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα, εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνοντας τη θεσμική της υποχρέωση, προωθεί ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, απλώνοντας με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη. Η σημαντική αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί».

 

Σχετικά αρχείαΕπίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί η ΚΕΔΕ_1


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί η ΚΕΔΕ_2


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί η ΚΕΔΕ_3


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί η ΚΕΔΕ_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο