Επίσκεψη του Προέδρου της ΕΠΟ στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη – συνεργασία Διαδημοτικού Δικτύου και ΕΠΟ σε θέματα πρόληψης της υγείας

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Σ.Πιλάβιο.
|download file .jpg 88 KB|


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και της ΕΠΟ για την ανάπτυξη προγράμματος πρόληψης της υγείας των αθλητών – ποδοσφαιριστών, μέσω της τεχνολογίας της τηλεϊατρικής που θα εφαρμόζεται σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους στην περιφέρεια, με στόχο την  προφύλαξή των αθλητών από αιφνίδιες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.


Η ΕΠΟ, έχοντας ως στόχο να αναπτύξει πανελλαδικά πρόγραμμα πρόληψης της υγείας των αθλητών συλλόγων της περιφέρειας, απευθύνθηκε στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, το οποίο διαθέτει τους επιστημονικούς συνεργάτες αλλά και την τεχνογνωσία στην εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων.


Ήδη το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας εφαρμόζει εδώ και 4 χρόνια το πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής» σε απομακρυσμένους Δήμους της χώρας, το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και σε πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (π.χ. άνδρες 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν).


Με την ευκαιρία, ο κ. Πατούλης εξέφρασε στον κ. Πιλάβιο τις ευχές του για «καλή επιτυχία» στην Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου, που μπαίνει σε λίγες μέρες στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής.


Μετάβαση στο περιεχόμενο