Επίσκεψη του Ι.Σ.Α. στον Ευαγγελισμό

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου κκ Ε. Μπιλιράκη, Αντιπρόεδρο, Α. Βασιλείου, Γενικό Γραμματέα και Φ. Πατσουράκο, Ταμία επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό την κ. Ν. Γκουλάκη- Μητσάκη, Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χ. Πλιάτσικα.

Σκοπός της παραπάνω επίσκεψης ήταν η ενημέρωση τους για τη χθεσινή επίθεση εναντίον ιατρού από μέλη του Ρουβίκωνα.

Από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τονίστηκε η ανάγκη κάθε ιατρός να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια στο χώρο εργασίας του: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε εκείνους που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή για την υγεία των πολιτών, αλλά και να παρέχουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλει κάθε παράπονο ή καταγγελία του. Γι’ αυτό  εξάλλου υπάρχουν τα πειθαρχικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και του ΕΣΥ.», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Η κ. Διοικήτρια αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο υποδέχεται κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία περίπου 1600 περιστατικά, κατάσταση που αναμένεται να ομαλοποιηθεί άμεσα με την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα λάβει άμεσα μέτρα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος και της ασφάλειας στο χώρο του Νοσοκομείου. Επιπλέον η κ. Διοικήτρια τόνισε ότι κάθε καταγγελία που υποβάλεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου εξετάζεται άμεσα και ενδελεχώς, γεγονός που σε συνδυασμό με την κατάρτιση της λίστας χειρουργείων υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας τους τελευταίους μήνες, παρέχει εχέγγυα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Συμφώνησαν ότι υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν και εξέφρασαν την ελπίδα τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν. Αποτελεί πάγια θέση του ΙΣΑ ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Σχετικά αρχείαΕπίσκεψη του Ι.Σ.Α. στον Ευαγγελισμό_1


Επίσκεψη του Ι.Σ.Α. στον Ευαγγελισμό_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο