Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Διευθύντρια της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολή κα Βικτωρία Λαιμοπούλου. |download file .jpg 117Kb|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με καθηγητή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολή. |download file .jpg 130Kb|
Την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη για τις εορτές των Χριστουγέννων.
Τον κ. Δήμαρχο υποδέχθηκε θερμά και «ταξίδεψε» στην ιστορία της Σχολής από της ιδρύσεως της, το 1454 έως σήμερα, καθώς και στη σημαντική προσφορά της στον ελληνισμό και την ορθοδοξία, η Διευθύντρια της Σχολής κα Βικτωρία Λαιμοπούλου, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα Σχολάρχης της Μεγάλης του Γένους Σχολή.
Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στην κα Λαιμοπούλου σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει την άοκνη προσπάθεια και προσφορά στην παράδοση και στον ελληνικό πολιτισμό και για αυτό το σκοπό σε σύντομο χρονικό διάστημα το Μαρούσι θα φιλοξενήσει έκθεση της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ώστε να γνωρίσουν οι Έλληνες το «φως της γνώσεως» που εκπέμπει για περισσότερα από 555 χρόνια και την ατέρμονη προσπάθειά της για τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης.
Αντίστοιχη έκθεση με την πλούσια ιστορία και παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου πρόκειται να φιλοξενηθεί και στο χώρο της Μεγάλης του Γένους Σχολή.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης και η κα Λαιμοπούλου συμφώνησαν σπουδαστές της Μεγάλης του Γένους Σχολής να φιλοξενηθούν στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να ξεναγηθούν και γνωρίσουν από κοντά μέσα από τα μουσεία που διαθέτει, τις Ολυμπιακές εγκατάστασεις και τα άλλα αξιοθέατα, την πόλη του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, του Σπύρου Λούη.
Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, βρίσκεται υπό την πνευματική προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Αποτελείται από το Γυμνασιακό και το Λυκειακό τμήμα. Φέρεται ως συνέχεια μιας άλλης περιώνυμης αντίστοιχης σχολής της «Πατριαρχικής Ακαδημίας» που υπήρχε στην Κωνσταντινούπολη πριν την ʼλωση και πήρε το σημερινό της όνομα μετά την εγκατάσταση της στο Φανάρι, όπου βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το ακτινοβόλο κέντρο της Ορθοδοξίας.