Επίσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Print Friendly, PDF & Email







|download file.jpg 132 KB|


|download file.jpg 148 KB|


|download file.jpg 70 KB|


|download file.jpg 163 KB|


Μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στον τομέα της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στους στενούς συνεργάτες του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κου Πάνου Γερουλάνου κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο.


Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης στη συνάντησή του με την Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού κα. Κατερίνα Χατζοπούλου και τους Συμβούλους του Υπουργού σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο και κ. Γιώργο Μπίκο, αντίστοιχα, αναφέρθηκε καταρχήν στο ζήτημα του γηπέδου ποδοσφαίρου στον ʼγιο Θωμά για το οποίο υπάρχει προέγκριση του ποσού του 1.200.000 ευρώ και ζήτησε να ενταχθεί στον ετήσιο προϋπολογισμό του Υπουργείου.
Επίσης, ανέφερε ότι οι μελέτες για το διατηρητέο οίκημα, κληροδοτήματος Λουμίδη, στην πλατεία Ηρώων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, έχουν ολοκληρωθεί και αναζητείται επιχορήγηση από το Υπουργείο και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνει εφικτή η αναπαλαίωσή του για τη δημιουργία μόνιμης στέγης του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου και αντίστοιχης Σχολής.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έθεσε το θέμα ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά αρχαία αντικείμενα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, πολλά από τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο της Κηφισιάς.
Επίσης, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πόλης του Αμαρουσίου σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ο κ. Πατούλης έθεσε το θέμα να ανοίξει το ΟΑΚΑ στους επισκέπτες και σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου να τους παρέχεται η δυνατότητα να επισκέπτονται το δίκτυο Μουσείων της πόλης, όπως το Σπαθάρειο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό, το Μουσείο Τσαρούχη, την Ολυμπιακή Πινακοθήκη, το Μουσείο Κεραμικής Γλυπτικής , κ.α.


Οι συνεργάτες του κου Γερουλάνου βρήκαν πολύ ενδιαφέροντα τα αιτήματα του κου Πατούλη, ανέφεραν βέβαια τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, αλλά υποσχέθηκαν ότι η συζήτηση θα συνεχισθεί.


 





Μετάβαση στο περιεχόμενο