Επίσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Δήμο Παιονίας και το δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη, τις επόμενες ημέρες θα το αποδείξουμε εμπράκτως
 
Επίσκεψη στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ειδομένη, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα που διαχειρίζεται καθημερινά η Δημοτική Αρχή Παιονίας σε συνεργασία με ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις συντονίζοντας την  έξοδο χιλιάδων προσφύγων από την Ειδομένη προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας κ. Γκουντενούδη,  κατά μέσο όρο 5-6 χιλιάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά από το κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη. Η Δημοτική Αρχή καταβάλει μεγάλες προσπάθειες με τα μέσα που διαθέτει ώστε να βρεθούν και να διαμορφωθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων και να διαχειριστεί τη δύσκολη για όλους κατάσταση, απαλύνοντας στο μέτρο του εφικτού τα προβλήματα.
«Ήρθαμε εδώ εκ μέρους της ΚΕΔΕ, τόνισε ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης,  για να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας  στο Δήμο Παιονίας και προσωπικά στον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη, όπως το έχουμε πράξει και για τους νησιωτικούς δήμους που αποτελούν πύλη εισόδου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ο δήμος Παιονίας αποτελεί τη μοναδική πύλη εισόδου προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Εκφράζουμε λοιπόν τη αμέριστη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται  για να μεταβούν  με ασφάλεια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε τους πιο πρόσφορους τρόπους συνεισφοράς μας σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Και καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν τα αυτονόητα προκειμένου να ενισχυθεί  ο Δήμος Παιονίας με μέσα και πόρους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην έστω και προσωρινή ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων στο δύσκολο ταξίδι τους». 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη


Στιγμιότυπο 2 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη


Στιγμιότυπο 3 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη


Στιγμιότυπο 4 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη


Στιγμιότυπο 5 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη

Μετάβαση στο περιεχόμενο