Επίσκεψη με συμβολισμό «νίκης» στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, από αντιπροσωπεία Γάλλων μαθητών από τον αδελφοποιημένο Δήμο Tilleul

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζοντας τους μαθητές στο γραφείο του.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ δέχεται το συμβολικό δώρο «νίκης» από τον Αντιδήμαρχο της πόλης Tilleul, Μ. Κωνσταντακάτο.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο της πόλης Tilleul, Μ. Κωνσταντακάτο, τη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Ρ. Χαλιώτη, τη διευθύντρια σχολικής μέριμνας S. Dai Nguyen, τους συντονιστές συνοδούς των παιδιών ανάμεσα στους μαθητές.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ προσφέρει αναμνηστικά δώρα στα παιδιά.Αναμνηστική φωτογραφία για τα παιδιά, τον Αντιδήμαρχο της πόλης Tilleul, Μ. Κωνσταντακάτο, τη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Ρ. Χαλιώτη, τους συντονιστές του προγράμματος στην είσοδο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.


Την αντιπροσωπεία μαθητών από τον αδελφοποιημένο Δήμο Tilleul της Γαλλίας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην πόλη ως μέρος του προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών για την προώθησης της αδελφοποίησης μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Τους νεαρούς μαθητές συνόδευαν στην επίσκεψή τους ο Αναπληρωτής Δημάρχου της πόλης Tilleul, Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης Belfort Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, η διευθύντρια σχολικής μέριμνας Sylvie Dai Nguyen, και συντονιστές του προγράμματος νεότητας.


Οι επισκέπτες μαθητές που αναδείχθηκαν μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης, εκπροσωπώντας συνολικά 20 χωριά του αδελφοποιημένου Δήμου Tilleul, βρέθηκαν στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος δράσεων με στόχο την εμπέδωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ιδέας στα παιδιά μέσα από τη γνωριμία τους με την ιστορία και τους ανθρώπους άλλων ευρωπαϊκών εθνών. Στο ίδιο πλαίσιο, οι μαθητές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, αλληλεπιδρούν σε περιοδική βάση με συνομήλικους τους και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ηλεκτρονικής οπτικής επαφής.


Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους, ο Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης Belfort Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, προσέφερε στον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, μία γαλλική σαμπάνια με τις ευχές το άνοιγμά της να συνοδέψει τη νέα νίκη της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, από την πλευρά του. ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντακάτο, για τις ευχές και το συμβολικό δώρο, και στην αρχή της καλής φιλοξενίας προσέφερε αναμνηστικά δώρα με την ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου σε όλους τους.


Στη διάρκεια της επίσκεψής τους οι Γάλλοι μαθητές ξεναγήθηκαν στα μουσεία του Αμαρουσίου, στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, συμμετείχαν σε εργαστήρι κεραμικής τέχνης και ανέβηκαν στο βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών.


Παρούσα στη συνάντηση ήταν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη ευρωπαϊκών αποστολών Ρένα Χαλιώτη.              


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο