Επίσκεψη αντιπροσωπίας από τον Δήμο της Πράγας στο Μαρούσι.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 96KB|


|download file .jpg 125KB||donwload file .jpg 106KB|


 


Αντιπροσωπία από το 1ο δημοτικό διαμέρισμα της Πράγας, του μεσαιωνικού κέντρου της πόλης, επισκέφτηκε τον Δήμο Αμαρουσίου. Η 15μελής αντιπροσωπία είχε επικεφαλής τον  κ. Mgr. Karel Fischer, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολεοδομικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τέσσερις αντιδημάρχους του 1ου Δημοτικού διαμερίσματος της Τσεχικής πρωτεύουσας. Η Πράγα χωρίζεται σε 57 Δημοτικά Διαμερίσματα και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Πράγας  αποτελεί το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, όπου έχει μείνει ανέπαφο από το 1960 κι έχει έκταση 5.53χμ2 και πληθυσμό περίπου 32.552.

Η τσεχική αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη κι εν συνεχεία επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου τους υπεδέχθη αντιπροσωπία του Δήμου Αμαρουσίου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιδήμαρχο κ. Ειρήνη Χαλιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χριστάκη.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε την αντιπροσωπία τονίζοντας: «Η επίσκεψη σας στο Δήμο Αμαρουσίου αποτελεί τιμή για μας και αντανακλά την πρόθεσή μας για ενίσχυση με κάθε δυνατό μέσο του διαπολιτισμικού διαλόγου και για παράλληλη ενδυνάμωση της κοινωνίας της γνώσης μέσα από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και συσσωρευμένης εμπειρίας»

Ακολούθησε συζήτηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χριστάκης παρουσίασε την οργανωτική δομή του Δήμου Αμαρουσίου, και η κ. Χαλιώτη μίλησε για τα θέματα πολεοδομίας που έχει να αντιμετωπίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην καθημερινότητά του.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ʼθμονον Ακινήτων Α. Ε.»  κ. Γ. Κωνσταντόπουλος παρουσίασε την συνεισφορά των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην προώθηση της Αναπτυξιακής και Τουριστικής βιομηχανίας στην Ολυμπιακή πόλη του Αμαρουσίου και ο Σύμβουλος σε θέματα Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Αλ. Καρβούνης μίλησε για τον αντίκτυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Δήμο Αμαρουσίου.
Λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη μας, η αντιπροσωπία από την Πράγα επισκέφτηκε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο