Επικοινωνία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Δημάρχους της Χαλκιδικής και τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα

Print Friendly, PDF & Email

Με πρωτοβουλία Γ. Πατούλη ξεκινάει δημόσιος διάλογος για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου πολιτικής προστασίας – Ειδική ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή στις 23 Ιουλίου στη Ραφήνα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επικοινώνησε σήμερα με Δημάρχους περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία καθώς και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμορφώσει σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως ενημερώθηκε υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που έχουν προκύψει ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των δικτύων  και των υποδομών για την αμεσότερη ανακούφιση των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τους εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τους νεκρούς και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Παράλληλα τους μετέφερε τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνδράμει, με όσα μέσα διαθέτει, όπου χρειάζεται για τη στήριξη των πληγέντων.

Με αφορμή την τραγωδία στη Χαλκιδική ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Η νέα φονική φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων τα οποία είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στη Ραφήνα.

Στόχος μας να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος πολιτικής προστασίας στη βάση των τεκμηριωμένων προτάσεων και θέσεων που θα παρουσιάσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην ημερίδα θα κληθεί να παραστεί η πολιτική ηγεσία όλων των συναρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις».

Μετάβαση στο περιεχόμενο