Επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Αμαρουσίου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου.


Ζητήματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τα παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση και αυτισμό και απασχολούνται δημιουργικά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία που λειτουργεί στο Δήμο συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη,.


Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν ήταν η εύρυθμη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η καλύτερη δυνατή οργάνωση των τμημάτων του αλλά και η ένταξη νέων δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα του. Παράλληλα, διατυπώθηκε η πρόταση να ενταχθούν και προληπτικοί έλεγχοι της Υγείας των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, άκουσε τις απόψεις των γονέων σχετικά με το σύνολο των ζητημάτων που ετέθησαν προς συζήτηση και εξέφρασε την πρόθεση να εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτή η εύρεση νέου χώρου προκειμένου να αναβαθμιστεί η υπηρεσία και να λειτουργήσει ως Κέντρο Ημέρας Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών.


«Δήμος, γονείς, ιδιωτική πρωτοβουλία, οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής να μην υπάρξουν εκπτώσεις και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου» ανέφερε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πάγιος στόχος της Διοίκησης του Δήμου αλλά και του ίδιου προσωπικά είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου φιλοξενίας των παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό εξαιτίας της αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησής τους πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει το απαιτούμενο υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο