Επί τάπητος έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) τα ζητήματα των σχολικών υποδομών στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με αντικείμενο τα θέματα που άπτονται των  σχολικών  κτιριακών υποδομών στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) κ. Νίκο Παπαδάκη, με τη συμμετοχή του Συντονιστή του Έργου της Διοίκησης και Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κου Δημήτρη Καρλαύτη και των αρχιτεκτόνων μηχανικών του Δήμου κ. Κυριάκου Γαϊτανίδη και της κας Έλενας Λάλου.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα  ετέθησαν από  το Δήμαρχο Αμαρουσίου  κ. Γιώργο Πατούλη και συζητήθηκαν με τον κ. Παπαδάκη  τα θέματα που αφορούν:
1.Στην κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο Ο.Τ. 31 του Δήμου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αγίας Φιλοθέης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ στο Δήμο.

2.Στις εργασίες μόνωσης κι αποκατάστασης δαπέδου στο 1ο και  2° ΕΠΑΛ-ΣΕΚ. Αμαρουσίου.

3.Στην κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αίθουσας πληροφορικής –μουσικής, στο 1° Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

4.Στην προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του 6ου Λυκείου (οδός Ευκαλύπτων).

5.Στην ανέγερση του 18ου Νηπιαγωγείου.

6. Στην ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του 11ου Δημοτικού και 12ου  Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚτΥπ (Ο.Τ.362), ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες ανέγερσης των σχολικών κτιρίων.

7.Στην απαλλοτρίωση των εκτάσεων που βρίσκονται στα Ο.Τ. 855 και 852 του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του 5ου Δημοτικού, 9ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Αμαρουσίου.

7.Στην προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου, επί του Ο.Τ. 851 που έχει ήδη κριθεί ως χώρος κατάλληλος από το 2010.

   Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσουν τα έργα που θα αναβαθμίσουν τις σχολικές υποδομές στην πόλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να προχωρήσουν οι μελέτες και ζήτησε από το Δήμο Αμαρουσίου να αναλάβει την εκπόνησή τους, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη οικονομικών πόρων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα παράσχει στήριξη με ίδια μέσα από την πλευρά του, προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και να δρομολογηθούν τα έργα, επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει ανάγκη τις σχολικές αυτές υποδομές.
“Την  υλοποίησή τους διεκδικούμε επί σειρά ετών  και είναι απαίτηση όλων, της Διοίκησης, της σχολικής κοινότητας και των γονέων η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην πόλη  μας” σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου. 

 

Σχετικά αρχείαΕπί τάπητος έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) τα ζητήματα των σχολικών υποδομών στο Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο