Επετειακή εκδήλωση «1906 – Ένα τραγούδι για τη Θράκη» από τον Σύλλογο Αγχιαλιτών Αθήνας «Η Αγχίαλος» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2017 στις 9 μ.μ. οι μνήμες ζωντανεύουν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου, συνεργάζεται με τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και πραγματοποιεί με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «1906 – Ένα Τραγούδι για τη Θράκη».

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου με τίτλο «1906 – Αγχίαλος».

Τη μουσική εκτέλεση του έργου αναλαμβάνει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και τη συμμετοχή των τραγουδιστών Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση, Ζαχαρία Καρούνη και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Σόλο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας. Αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στη Θράκη και στον θρυλικό τραγουδιστή της, Χρόνη Αηδονίδη. Τον θεματοφύλακα της μουσικής μας παράδοσης θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τα χορευτικά συγκροτήματα του Λύκειου Ελληνίδων – Παράρτημα Παιανίας, της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος», οι Θρακιώτες τραγουδιστές Βαγγέλης Δημούδης και Μαρίνα Ζωγράφου με παραδοσιακή ορχήστρα της Θράκης, η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η  Ζωή Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση στηρίζουν, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ), η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), η Ένωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», η Ένωση Ανατολικής Ρωμυλίας (ΕΑΡ) και το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και ιντερνετικά στο viva.gr. Ειδικές τιμές ισχύουν για συλλόγους.

 

Σχετικά αρχείαΠροσκληση για την Επετειακή εκδήλωση «1906 – Ένα τραγούδι για τη Θράκη» από τον Σύλλογο Αγχιαλιτών Αθήνας «Η Αγχίαλος» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο