Εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Επετειακές παραγωγές του Δημοτικού Ωδείου

Print Friendly, PDF & Email

Εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακές παραγωγές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι Μουσικές παραγωγές του Δήμου μας πολλαπλασιάζουν το ισχυρό μήνυμα της Επανάστασης του ‘21 για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία»

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), παρουσιάζει τις επετειακές παραγωγές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, τιμώντας τους ήρωες του 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει:

«Η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας μπορεί να απαγορεύει τις μαζικές εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πλην όμως δεν μειώνει τη βούλησή μας να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας με κάθε άλλο ασφαλή τρόπο και από κοινού να ζήσουμε την εμπειρία της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων εκδηλώσεων παρουσιάζουμε μία πλούσια συλλογή μουσικών σύγχρονων παραγωγών μέσω διαδικτύου, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ και του Προέδρου της Νίκου Πέππα και υπό τη μουσική δνση της Φωτεινής Κοσκόρου.

Σε αυτές τις παραγωγές συμμετέχουν, όλες οι ηλικίες Μαρουσιωτών, μικροί μαθητές έως και μεγαλύτεροι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, πολλαπλασιάζοντας με τα τραγούδια και μελωδίες τους, το ισχυρό μήνυμα της Επανάστασης του ‘21 για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία. Ο Δήμος μας, κατά τη διάρκεια του έτους θα συνεχίσει με ανάλογες δράσεις, μέσω της Δνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού, μέσω της ΚΕΔΑ, του Γραφείου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, του Γραφείου Ισότητας των Φύλων και σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης μας, προκειμένου να τιμήσει τους ήρωες, αγωνιστές του Αμαρουσίου και όλης της πατρίδας μας».

 

Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

α) Ο Εθνικός Ύμνος και οι Ελληνικοί χοροί «Νίκου Σκαλκώτα» με την Κλασσική Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του Δημοτικού Ωδείου.

Εθνικός Ύμνος: https://youtu.be/LxwCkeob2pM

Ηπειρώτικος: https://youtu.be/FSVPPSOv3kE

Κρητικός: https://youtu.be/2yi0kZ27-Po

Τσάμικος: https://youtu.be/lzRcS5QF5sE

Αρκαδικός: https://youtu.be/iCCgUmbD5JU

 

Κλέφτικος: https://youtu.be/dTsK69iFyS0 

Συμμετέχουν οι Νέοι: Α.βιολιά:  Ηλίας Γυφτονικολός, Ζωή Προκοπίου, Γιώργος Παπαγεωργίου / β.βιολιά: Κωνσταντίνα Μπάλλα, Μιχάλης Γεννάδης / βιόλες: Ισαβέλλα Χατζηιωάννου, Ελένη Φουρλάνου / βιολοντσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη / Κοντραμπάσο: Ορφέας Κωνσταντόπουλος.

 

β) Παιδική χορωδία Δημοτικού Ωδείου : «Θούριος» Ρήγα Φεραίου: https://youtu.be/jT8WmG8N-T0

Συμμετέχουν οι μαθητές: Ευαγγελία Αναστοπούλου, Παναγιώτης Γκοβόστης, Χρυσηίδα Κατσικέα, Νεφέλη Καραμούτα, Δήμητρα Καραμούτα, Αργυρώ Λεώνη, Δημήτρης Λεώνης, Αναστάσιος Μαζαράκης, Φωτεινή Παλαμίδη, Λαμπρινή Παλαμίδη.

Συνοδεία πιάνου: Αμαλία Ραυτοπούλου Συνοδεία βιολιού:Ηλίας Γυφτονικολός Συνοδεία κιθάρας: Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ

 

γ) Ορχήστρα ελληνικής ποικίλης μουσικής :

– Να’ταν το 21 : Σταύρου Κουγιουμτζή:  https://youtu.be/npCtM_1SKiQ

-Τσάμικος Μάνου Χατζιδάκι: https://youtu.be/VtfVKHOiyWI 

– Δέκα Παλικάρια Μάνου Λοϊζου: https://youtu.be/tNnBon6N4z4

 

Συμμετέχουν οι καθηγητές του ωδείου:

Πιάνο: Γιάννης Μυγδάνης / Τύμπανα :Βασίλης Κωστέας / Μπουζούκι: Χρήστος Γκούβας / Κλαρίνο-Φλάουτο:Μαρίνος Γαλατσινός / Κιθάρα: Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ / Ακορντεόν: Φωτεινή Κοσκόρου

Στο τραγούδι ο Άγγελος Χρονάς.

Ενορχήστρωση-Μουσική επιμέλεια παραγωγών: Φωτεινή Κοσκόρου

 

 

Φωτογραφία αρχείου: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου κατά τη φωταγώγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Αμαρουσίου – Δεκ. 2020.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο