Επέμβαση του Σ.Π.Α.Π για κατάσβεση φωτιάς σε οικία και απεγκλωβισμό ατόμου

Print Friendly, PDF & Email


 

ʼμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Σ.Π.Α.Π (φωτογραφία αρχείου).


Στην άμεση κατάσβεση φωτιάς σε οικία στην περιοχή της Δροσιάς που παραδόθηκε στις φλόγες υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αλλά και στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου που βρίσκονταν εντός αυτής την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, προχώρησε το Κέντρο Επιχειρήσεων και Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).


Τη φωτιά αντιλήφθηκε εθελοντής του Σ.Π.Α.Π που βρίσκονταν στην περιοχή, ο οποίος και επενέβη για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση του ατόμου που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι την ώρα εκείνη. Στο μεταξύ, είχε ενημερωθεί και κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του Σ.Π.Α.Π. Οι εθελοντές πυρόσβεσης του Συνδέσμου μαζί με εθελοντές από την περιοχή της Ροδόπολης έσπευσαν στο σημείο, και κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να σβήσουν τη φωτιά.


Με αφορμή το περιστατικό, το οποίο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Σ.Π.Α.Π είχε αίσια έκβαση χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσοι, μέλη του ΔΣ του Σ.Π.Α.Π, εργαζόμενοι, και προπάντων τους εθελοντές του Συνδέσμου που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Οι έμπειροι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π απέδειξαν ότι αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο τόσο στην πυρόσβεση όσο και στη διάσωση».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο