Επανεξελέγη Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συμμετείχε στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης Οκτωβρίου 2014.


 


Επανεξελέγη Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Πρόληψης της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) για την επόμενη πενταετία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Της Γενικής Τακτικής  Συνέλευσης του Δικτύου για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής:
    
Πρόεδρος: Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Μακρυνός, Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Λαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ειδικός Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένων & Παραμεθόριων Περιοχών: Παναγιώτης Ζητάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
Ταμίας: Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Αναπληρωτής Ταμίας: Νέλλη Λάβδα, Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού
Μέλος: Ελπινίκη Ανδρεάδου, Αντιδήμαρχος Λαγκαδά
Μέλος: Νικόλαος Παντελιάς, Αντιδήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Μέλος: Ηρακλής Τιτόπουλος, Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη
Αναπληρωματικό Μέλος: Γεώργιος Δρίκος, Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Επίσης συγκροτήθηκε σε Σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας μετά από ψηφοφορία εξέλεξαν  τους εξής συμβούλους:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Μπούρας, Αντιδήμαρχος Γαλατσίου
Μέλος: Aνδρέας Λεωτσάκος, Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας
Μέλος: Παναγιώτα Προυντζοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συγχαίρει τα μέλη τους νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την εκλογή τους και εύχεται από καρδιάς σε όλους μία καλή και εποικοδομητική νέα θητεία.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.
Σήμερα αριθμεί 155 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 11μελές Δ.Σ. Αποτελεί τη συνένωση 3 Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994.
Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η κατ’ αρχήν πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια η πρόσφατη ανανέωση της πιστοποίησης αυτής ( Οκτώβριο 2014), ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του. Από το 1988 που ο Π.Ο.Υ. ξεκίνησε την συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την προαγωγή της υγείας μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια μεθοδολογία και μια τεράστια εμπειρία την οποία αξιοποιούν περισσότερες από 100 πόλεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο