Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
 


Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2014 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2014.


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


  • Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές, Προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και των συλλόγων, των Ν.Π.Δ.Δ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων Αμαρουσίου & λοιπών φορέων της πόλης.


  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

07:30
   Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών 
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο & όλες οι Πολιτικές,Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές,Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης.

11:00   Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.

Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30   Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών & Προσκόπων και Συλλόγων.


12:30  Αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη Διεύθυνση της κας Φωτεινής Κοσκόρου-Παλαμίδη, Διευθύντριας. Συνοδεύει η ορχήστρα των καθηγητών του Ωδείου, πλαισιωμένη στο τραγούδι από την καθηγήτρια Μονωδίας & Λυρικής Σκηνής κα Σοφία Καπετανάκη.

Αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85).                   

17:00   Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο