Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με κάθε επισημότητα, με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους αγωνιστές του 1821, και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργιο Πατούλη, την παρέλαση μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων και την επετειακή συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Γενικός Σημαιοστολισμός, από την ανατολή της 22ας Μαρτίου 2014 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014


Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και από συλλόγους, Ν.Π.Δ.Δ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Αμαρουσίου και λοιπούς φορείς της πόλης.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.


Τρίτη 25 Μαρτίου 2013


07:30 – Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών.


10:30 – Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης.


11:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.


11:30 – Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων. Δεξίωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι). Επετειακή μουσική συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου.


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Μετάβαση στο περιεχόμενο