Εορτασμός 15Αύγουστου στο Μαρούσι για την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο, Προστάτιδα της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι γιορτάζει και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, ενώ με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν την παραμονή εορταστική λαϊκή βραδιά στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ευκαιρία της εορτής της Πολιούχου Παναγίας, την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, από τις 10:00 το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ» θα ερμηνεύσει λαϊκά ρεμπέτικα, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, σε μια εορταστική λαϊκή βραδιά που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η ΚΕΔΑ, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν: Η Αλεξάνδρα Αδάμη (τραγούδι), ο Κώστας Γαλάνης (μπουζούκι, τραγούδι), ο Βασίλης (βιολί) και ο Φώτης (πλήκτρα).

 

Σχετικά αρχείαΕορτασμός 15Αύγουστου στο Μαρούσι για την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο, Προστάτιδα της πόλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο