Εντυπωσίασαν το κοινό οι εξαιρετικές δημιουργίες των σπουδαστών των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στα εγκαίνια της έκθεσης, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μ. Σταυράκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα, τον Αντιδήμαρχο Β. Κόκκαλη, το Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Καρλαύτη, την εικαστικό καθηγήτρια των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών Ελ. Γραφάκου, τις δύο μικρές χορεύτριες από τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Δήμου Αμαρουσίου και συμμετέχοντες στα εγκαίνια της έκθεσης.Στιγμιότυπο από την μουσικό δρώμενο από τις καθηγήτριες του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Α. Γιαννοπούλου στο βιολοντσέλο, Μ. Καραγιάννη στο βιολί και τον καθηγητή Σ. Σταθουλόπουλο στο βιολί.Η σύζυγος του Δημάρχου Αμαρουσίου Μ. Πατούλη, με νεαρές επισκέπτριες της έκθεσης.

Έργα εφαρμοσμένων τεχνών που εκτίθενται στην έκθεση από τους σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Την εντυπωσιακή έκθεση με πρωτότυπα έργα εφαρμοσμένων τεχνών των σπουδαστών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού είχε την ευκαιρία να θαυμάσει πλήθος επισκεπτών, καθώς και φίλοι και εκπρόσωποι από το χώρο τα τέχνης, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο:«Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας».


Η εικαστικός, δασκάλα των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κα Ελένη Γραφάκου δίνοντας το στίγμα της έκθεσης, που περιλαμβάνει εξαίρετα έργα, κατασκευασμένα με απλά μέσα, τεχνικές και υλικά, μετέφερε στον χαιρετισμό της τα λόγια του εικαστικού Γιώργου Παζόγκα λέγοντας:
«…Δεν κλείνεις ραντεβού με την Τέχνη. Η Τέχνη είναι παντού. Δεν υπάρχουν ευτελή και ακριβά ή σοβαρά και μη υλικά. «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας έλεγε ο Περικλής στον Επιτάφιο. Η Τέχνη υπάρχει παντού. Μπορεί να τη συναντήσουμε σε μια στροφή του δρόμου, σε μία απροσδόκητη εικόνα, στο τυχαίο, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να τη δούμε…»


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης παρέστη στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, στην οποία παρουσίασαν τα έργα τους περισσότεροι από 350 ενήλικες, καθώς και 20 παιδιά με τους γονείς, που συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου, μία συνάντηση που γονείς και παιδιά δημιουργούν μαζί, υπό τη καθοδήγηση των εικαστικών καθηγητριών τους Μαλβίνας και Ελένης Γραφάκου.
 Ο κος Πατούλης συνεχάρη τους σπουδαστές των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών για τη φαντασία το μεράκι και τη δημιουργικότητα τους και επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής παρά τους χαλεπούς καιρούς να συνεχίσει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού να παράγει πολιτισμό και να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους για όλους.
Παρόντες επίσης στην τελετή των εγκαινίων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Αντώνης Παρτσινέβελος και η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Αναστασιάδου.


Για την αναντίρρητη ανάγκη να εντάξουμε την τέχνη στη ζωή μας μίλησαν στο χαιρετισμό τους η κα Α. Κουρουξίδη, εκπρόσωπος των γονέων των τμημάτων παιδικής χειροτεχνίας και η κα Ε. Ζιώγα, εκπρόσωπος των σπουδαστών των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Εναλλακτικού κοσμήματος.


Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν το εξαιρετικό μουσικό άκουσμα που προσέφεραν οι καθηγήτριες του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Α. Γιαννοπούλου στο βιολοντσέλο, Μ. Καραγιάννη στο βιολί  και ο καθηγητής Σ. Σταθουλόπουλος στο βιολί, παράλληλα με την υπέροχη χορευτική παρουσίαση των δύο μικρών χορευτριών από τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Δήμου Αμαρουσίου.


Η έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών ( Μπατίκ – Ανανέωση παλαιών επίπλων – Πατίνες επίπλων – Μαριονέτα –   Μικρογλυπτική – Βενετσιάνικη μάσκα – Νέες μορφές εναλλακτικού κοσμήματος   – Press papie – Παιδική χειροτεχνία) φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85), μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.
Η έκθεση είναι ανοικτή  για το κοινό από τις 10:00 – 13:00 και από τις 17:00 – 20:00.

Μετάβαση στο περιεχόμενο