Εντυπωσίασαν το κοινό οι εικαστικές δημιουργίες και τα έργα αγιογραφίας καλλιτεχνών της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης, στα εγκαίνια έκθεσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη, με την πρόεδρο της Π.Ε.Λ.Τ Α. Μαντούδη, και τον επίτιμο πρόεδρο της Εταιρίας κ. Λαδογιάννη, κατά τα εγκαίνια της έκθεσηςΣτιγμιότυπα από τις βραβεύσεις των καλλιτεχνών της Π.Ε.Λ.Τ από την πρόεδρο του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη.

Δεκάδες επισκέπτες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια εντυπωσιάστηκαν από τις εκτιθέμενες δημιουργίες των καλλιτεχνών της Π.Ε.Λ.Τ.


Έκθεση με έργα εικαστικών και αγιογραφίας, δημιουργίες μελών της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ), πραγματοποιείται μέχρι τις 11 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στο Δημαρχείο της πόλης. Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο: «Εικαστικά Δρώμενα» βραβεύτηκαν δημιουργοί για τα έργα τους στον καμβά, όπως, επίσης, παρουσιάστηκαν έργα νέων Ελλήνων ποιητών.


Μεταφέροντας στα εγκαίνια το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός (ΠΕ.Α.Π) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και σύζυγος του Δημάρχου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σε μια περίοδο αμφισβήτησης θεσμών, αξιών και προτύπων, η τέχνη και ο πολιτισμός μπαίνουν ανάχωμα σε κάθε δυσμενή προοπτική, διαφυλάσσοντας την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργική έμπνευση που αποτελούν εγγυητές ενός συνεκτικού κοινωνικού πλαισίου» μεταφέροντας την αναγκαιότητα για στήριξη από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε δράσης που προάγει τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.


Στη διάρκεια της βραδιάς απαγγέλθηκαν ποιήματα νέας γενιάς Ελλήνων ποιητών όπως ο Κώστας Καρούσος, η Πόπη Μπαλαμώτη Σπιτά, ο Σπύρος Μουσούρης, ο Σταύρος Τζώρτζος, η Ανδρονίκη Ατζέμογλου, με τη συνοδεία μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, και του Μάνου Χατζιδάκι, από το μουσικό σχήμα της Π.Ε.Λ.Τ.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του επίτιμου προέδρου της Π.Ε.Λ.Τ κ. Λαδογιάννη, της προέδρου της Π.Ε.Λ.Τ κ. Μαντούδη, καλλιτεχνών και εικαστικών που εξέθεσαν τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες, καθώς και της συγγραφέως – εικαστικού και προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χριστίνας Παπαρούπα.


Η έκθεση που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 με την παρουσίαση παιδικής χορογραφίας βασισμένης στα παραμύθια της Χριστίνας Παπαρούπα, θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5:30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.


               


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο