Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 131 KB||download file .jpg 103 KB|

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης ερμηνεύει μελοποιημένα ποιήματα των Μ. Θεοδωράκη, Οδ. Ελύτη και Στ. Ξαρχάκου, στη συναυλία αφιέρωμα στους δύο σημαντικούς μας ποιητές Οδ. Ελύτη και Ν. Γκάτσιο.Ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππας με τον μαέστρο, υπεύθυνο της χορωδίας Αιμ. Γιαννακόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Κων/νο Αντωνόπουλο και τον πατέρα Θεοφάνη, εφημέριο του Ι.Ν. Εισόδια της Θεοτόκου.
|download file .jpg 73 KB|


Μελοποιημένα ποιήματα του Μ. Θεοδωράκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Σταύρου Ξαρχάκου ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης, στο θεατράκι στο πάρκο Ελευθερίας.


Η χορωδία με τη συνοδεία ορχήστρας, με μαέστρο, τον υπεύθυνο της χορωδίας  Αιμίλιο Γιαννακόπουλο αφιέρωσε τη μελωδική βραδιά στους δύο σημαντικούς ποιητές μας τον Οδυσσέα Ελύτη και το Νίκο Γκάτσιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή τους.      
 Η βραδιά περιελάβανε και ένα μικρό αφιέρωμα στον F.G. Lorka, μέσα από τις έξοχες μεταφράσεις στα ελληνικά από τους δύο ποιητές.      


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας συνεχάρη το μαέστρο και τα μέλη της ορχήστρας για το υπέροχο μουσικό ‘ταξίδι’ και εξήρε τη σημαντική δουλειά που παράγεται στο Μουσικό Εργαστήρι, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο στους κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης.
Διαβεβαίωσε παράλληλα τους παρευρισκόμενους ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παράγει πολιτισμό στην πόλη και να στηρίζει εκδηλώσεις που καλλιεργούν και προάγουν την μουσική παιδεία.


Σημειώνεται ότι στο Μουσικό Εργαστήριο Αγίας Φιλοθέης, παράρτημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, λειτουργούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου, εκτός από τα τμήματα της Χορωδίας, τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Γιώργο Σεκόφσκυ, καθώς και τμήματα παιδικής ζωγραφικής, με υπεύθυνη διδασκαλίας την Δήμητρα Μακρή. Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν πρόσφατα στην αίθουσα του Μουσικού Εργαστηρίου.
Επίσης λειτουργούν τμήματα ευρωπαϊκών χορών για ενήλικες και παιδιά με δασκάλες την κα Μαρία Θεοδωράτου και την κα Ξένια Λιούτα, αντίστοιχα.   


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης  μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου ‘Αγ. Γεώργιος’ Ν. Αρβανιτάκης και μέλη του Δ.Σ. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο