«Ενώνουμε τις δυνάμεις για μια πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για τα ανεκτίμητα οφέλη του μητρικού θηλασμού» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στην τελετή απονομής της πιστοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ ως νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης  απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απονομής της πιστοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ, ως νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη από τον Π.Ο.Υ. και τη Unicef.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, με την Υφυπουργό Υγείας Αικ. Παπακώστα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΜΗΤΕΡΑ  Ανδ. Καρταπάνη και λοιπά μέλη του Δ.Σ, τον Πρόεδρος της Unicef  Λ. Κανελλόπουλο, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.


Στην επίσημη τελετή απονομής της πιστοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ ως Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τη Unicef, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κας Αικατερίνης Παπακώστα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014. Απευθύνοντας χαιρετισμό ο κος Γιώργος Πατούλης στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του ΜΗΤΕΡΑ υπογράμμισε ότι «η συνέπεια, η εργατικότητα και ο σεβασμός στο ξεκίνημα της ζωής του ανθρώπου, σε συνδυασμό με τη γνώση, την εμπειρία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού σας επιβραβεύονται. Έτσι λοιπόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Unicef έκριναν ότι το ΜΗΤΕΡΑ με αφοσίωση και με τον πλέον άριστο τρόπο παρέχει τις μαιευτικές του υπηρεσίες στην μητέρα και το νεογέννητο ενημερώνοντας για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.»Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα ανεκτίμητα οφέλη του μητρικού θηλασμού, που αποτελεί  δώρο ζωής και θεμέλιο της ψυχικής υγείας του παιδιού, τόνισε το γεγονός ότι η Unisef και ο Π.Ο.Υ. εκτιμούν πως 800.000 βρέφη που χάνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, θα μπορούσαν να σωθούν αν τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους και είχαν ακολουθηθεί σωστές πρακτικές μητρικού θηλασμού.  


    
Με δεδομένη τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, αρχής γενομένης από την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού που ξεκινάει από αύριο 1η Νοεμβρίου.Σχολιάζοντας την πιστοποίηση η Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου δήλωσε: Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεται στην κορυφή της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στη μητέρα και το παιδί.  Ο θηλασμός άλλωστε, είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε μητέρας. Για το λόγο αυτό είμαστε δίπλα τους προσφέροντας, με τη γνώση και την εμπειρία των 35 χρόνων λειτουργίας του νοσοκομείου, την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στις μητέρες και τα παιδιά τους.»        Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κος Ανδρέας Καρταπάνης και λοιπά μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος της Unicef  κος Λάμπρος Κανελλόπουλος, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο