Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη «Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Πολίτη».

Print Friendly, PDF & Email


Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κάλεσε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις τους στον επόμενο σχεδιασμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις νέες τεχνολογίες.
|donwload file .jpg 107KB|


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης παραδίδει τον φορητό υπολογιστή, που κληρώθηκε στην ημερίδα με τίτλο: ‘Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Πολίτη’.
|download file .jpg 107KB|


Κάλεσμα προς όλους απηύθυνε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα με τίτλο  « Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη: Οι νέες τεχνολογίες στην Υπηρεσία του Πολίτη».
 
Ο κ. Πατούλης κάλεσε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις τους στον επόμενο σχεδιασμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος μας τόνισε ο κ. Δήμαρχος «είναι να απογειώσουμε την πόλη μας και να τις δώσουμε τη δυνατότητα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων τόσο στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας όσο και του περιβάλλοντος, της οικονομίας του πολιτισμού και της γνώσης. Η ιστορία μας, η φυσιογνωμία της πόλης μας και ο δυναμισμός του ανθρώπινου δυναμικού μας το επιβάλλουν.»  

Ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο που έχει υλοποιηθεί υπογράμμισε μεταξύ άλλων:    
« Σήμερα όταν σχεδιάζουμε για το αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιούμε και να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, αν θέλουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε ως πόλη μια θέση πρωτοπορίας, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο.
Στο Δήμο Αμαρουσίου υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σημαντικά έργα στους δύο βασικούς τομείς δράσης, την κοινωνία της γνώσης και το ψηφιακό πολιτισμό.
Έργα όπως η Δημοτική Ηλεκτρονική Πύλη, η υποδομή και εφαρμογή γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, η συλλογή και ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τα ασύρματα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο “Public HotSpots”, επίσης τα ασύρματα σημεία ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο “Wireless HotSpos” αρχίζουν πλέον να φτάνουν για χρήση και αξιοποίηση από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλη μας.» 

Επίσης στην εκδήλωση ειδικοί επιστήμονες  ανέπτυξαν τα θέματα:
-Ψηφιακή Ασφάλεια
-“Wi-fi Hot Spots”
-Δήμος Αμαρουσίου, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση : Η επόμενη μέρα»
-“Gis Δήμου Αμαρουσίου”      
-Διαχείριση περιεχομένου και διαδικτυακή προβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου
-Τα έργα της ΚΕΔΚΕ στην Ψηφιακής Σύγκλιση
-Ψηφιακή Σύγκλιση   

Στην εκδήλωση κληρώθηκε ένας φορητός υπολογιστής.    

Παράλληλα, συνεχίζεται η ενημέρωση των πολιτών με την διανομή έντυπου υλικού στην πλατεία ΗΣΑΠ και στο εμπορικό κέντρο MALL από κινητή μονάδα του Δήμου Αμαρουσίου.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο