Ενημερωτικές ημερίδες από τον Δήμο Αμαρουσίου για την ψηφιακή δημόσια διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των επιχειρήσεων για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’», διοργανώνει  πέντε ημερίδες ενημέρωσης με τίτλο:


«Το  Μαρούσι στην ψηφιακή εποχή»


Στόχος των ημερίδων είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι λύσεις που εξασφαλίζει η ψηφιακή σύγκλιση και να ενημερωθούν οι πολίτες, οι μαθητές και οι επιχειρηματίες  του Δήμου για διάφορα σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν την ψηφιακή ασφάλεια, το διαδίκτυο, και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ημερίδων έχει ως εξής:
1. Στις 29 Απριλίου και στις 6 Μαϊου, στην Σχολή Τεχνολογίας του Δήμου Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για την επιχειρηματική κοινότητα με κεντρικά θέματα «Τα οφέλη της τεχνολογίας, οι λύσεις που βοηθούν την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η σημασία της ψηφιακής σύγκλισης».
2. Στις 30 Απριλίου και στις 5 Μαΐου στο 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο και στο 4ο Γυμνάσιο- Λύκειο Αμαρουσίου αντίστοιχα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα όπως: οι λύσεις που μπορούν να τους προσφερθούν μέσω του διαδικτύου, το ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και το φαινόμενο των blogs.
3. Στις 27 Μαΐου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το ευρύ κοινό, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη,  με θέμα «Αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και την ψηφιακή  ασφάλεια».

Μετάβαση στο περιεχόμενο