Ενημέρωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έκβαση μήνυσης του σωματείου «Ελεήμων Εταιρεία» σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για μια θετική για το Δήμο εξέλιξη, σε ένα ζήτημα που αφορά στις διεκδικήσεις του σωματείου  «Ελεήμων Εταιρεία» σε βάρος του Δήμου Αμαρουσίου.


Το σωματείο αυτό  είχε καταθέσει τον μήνα  Σεπτέμβριο  2008, ενώπιον του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Αμαρουσίου, για τα εγκλήματα της κακουργηματικής απάτης και της παράβασης καθήκοντος και έσπευσε μάλιστα να εκδώσει και Δελτίο Τύπου.


Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι του σωματείου αυτού θέλησαν  να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά και να αμαυρώσουν την εικόνα του Δήμου Αμαρουσίου, με τη δημοσιοποίηση της μήνυσης που κατέθεσαν.


Η μήνυση αυτή εξετάστηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έγινε προκαταρκτική εξέταση και τελικά απορρίφθηκε ως αβάσιμη στην ουσία της.


Και ως εκ τούτου απορρίφθηκε η μήνυση αυτή και κατά το μέρος που εστρέφετο σε βάρος των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα και ψήφισαν την με αριθμό 392/2008 απόφαση με την οποία κηρύχθηκε και πάλι η απαλλοτρίωση  της γνωστής έκτασης των 11 περίπου στρεμμάτων στο Κτήμα Καρέλλα.


Την απόφαση αυτή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών επιχείρησε να ανατρέψει με Προσφυγή του στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο Πρόεδρος του σωματείου, ο πατέρας Μπούμπας.


Η προσπάθειά του όμως έπεσε στο κενό, αφού ο Εισαγγελέας  Εφετών Αθηνών απέρριψε και την προσφυγή αυτή


Αυτή η δικαστική εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για το Δήμο Αμαρουσίου, είναι μια ακόμα δικαίωση του έργου της σημερινής Διοίκησης  και δίνει μια ακόμα απάντηση στις αβάσιμες ενέργειες του σωματείου «Ελεήμων Εταιρεία» σε βάρος του  Δήμου μας.
 
Είναι επιπλέον μια εξέλιξη που δικαιώνει διαχρονικά τις προσπάθειες που έγιναν, ώστε αυτή η σημαντική για την πόλη μας ελεύθερη έκταση στο Κτήμα Καρέλλα  να παραμείνει στη κυριότητα της πόλης και των κατοίκων και να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων μας.


Αυτή άλλωστε είναι η δέσμευση της σημερινής διοίκησης του Δήμου, για την υλοποίηση της οποίας εγγυήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο