Ενημέρωση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, μελών του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης και κατοίκων για καίρια ζητήματα της περιοχής

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Β. Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αντωνόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου «ʼγιος Γεώργιος» Π. Κόνιαρης, ο πρεσβύτερος του Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου πατέρας Θεοφάνης, και κάτοικοι της περιοχής στη διάρκεια της συνάντησης.


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση μελών του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ʼγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης και κατοίκων της γύρω περιοχής από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, σχετικά με καίρια ζητήματα της γειτονιάς τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου σε συνέχεια της συζήτησης προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.


Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απαντώντας στη φημολογία σχετικά με την οικοπεδοποίηση του κοινόχρηστου χώρου που αφορά στο Ο.Τ. 45, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Διοίκησης όμοια με αυτή των κατοίκων είναι να προστατευτεί η έκταση ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να παραμείνει Κοινόχρηστος Χώρος προς όφελος των κατοίκων αλλά και της φυσιογνωμίας της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης. «Τα νέα νομικά δεδομένα δεν αλλάζουν το στόχο που έχουμε θέσει. Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη γιατί είναι δυνατόν να επιδράσουν στην ισχύ των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, μεταξύ αυτών και οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Όμως ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Θέλουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να το πετύχουμε» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Στο ζήτημα των χρήσεων γης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την προεργασία και τα στάδια της διαδικασίας μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, απάντησε σε σχετικά ερωτήματα των κατοίκων διευκρινίζοντας πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η πράξη εφαρμογής στην περιοχή Δηλαβέρη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ορθή οικιστική ανάπτυξη, διαχείριση του υπερτοπικού κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και πραγματοποίηση έργων διαμόρφωσης και ανάπλασης που θα αναμορφώσουν την εικόνα της περιοχής.


Όσον αφορά στην κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο οικόπεδο της ΚΕΔ στην Αγία Φιλοθέη, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της άδειας για τη μελέτη-κατασκευή του σχολείου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α.


Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Πολεοδομία και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και παροχή όλων των απαραίτητων διευκρινίσεων.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου «ʼγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης Πέτρος Κόνιαρης, ο εφημέριος του Ι.Ν. πατέρας Θεοφάνης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο