Ενεργή παρουσία του Δήμου Αμαρουσίου στην Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκών

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 130 Kb|

Ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη και τη Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Δ. Αυγερινοπούλου στη τελετή των εγκαινίων της έκθεσης Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκών και κατά την περιήγησή τους στα περίπτερα των εκθετών.


|download file .jpg 106 Kb|Το παρών στην 4η Διεθνή Έκθεση « «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» έδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά από την τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών, ως ο πρώτος Δήμος που έχει διακριθεί σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ειδικότερα, έχει βραβευθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο «EMAS 2009» για την περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα των πράσινων προμηθειών και με το «Πράσινο» βραβείο για την πρωτοπορία του σε θέματα ανακύκλωσης.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και της βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τη συμμετοχή πλήθους εκθετών.

Ο κ. Τσιπουράκης σε δηλώσεις τους επισήμανε ότι «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχει βραβευθεί σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανακύκλωσης που αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχοντας σαφείς αναπτυξιακούς στόχους αναμένουμε από την πλευρά της Πολιτείας να καταλήξει σε ολοκληρωμένες στρατηγικές διαχείρισης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στο απαιτούμενο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τις νέες οικολογικές τεχνολογίες και να  υλοποιήσουμε δράσεις χαμηλού κόστους, φιλικές προς το περιβάλλον».

Μετάβαση στο περιεχόμενο