Ένα παραμυθένιο πρωινό γεμάτο με νέες εμπειρίες και γνώσεις απόλαυσαν οι μικροί φίλοι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & EmailΜία από τις ομάδες των παιδιών που συμμετέχουν στην εκδήλωση «Παραμυθένιο Πρωινό για παιδιά» που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης». 


Ένα ξεχωριστό πρωινό με δημιουργικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο χώρο της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» απόλαυσαν οι μικροί φίλοι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παραμυθένιο Πρωινό για παιδιά».


Μέσα από τα σπουδαία έργα κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών που εκτίθενται στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, εμπνευσμένα από τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, ταξίδεψαν στον ελληνικό πολιτισμό και στην πολιτιστική μας παράδοση, γνωρίζοντας τους δημιουργούς, όπως τον Αλέκο Φασιανό, το Δημήτρη Μυταρά, τον Κώστα Τσόκλη το Χρόνη Μπότσογλου και πολλούς ακόμη άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες.  


Ακολούθως αξιοποιώντας αυτή την  εμπειρία και αφού η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά, τους  διάβασε το παραμύθι «Όνειρο στο Μαρούσι» που εμπνεύστηκε από τα έργα που εκτίθενται στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη,  ανέλαβαν να το εικονογραφήσουν, να το εμπλουτίσουν και να το  επεκτείνουν με δικές τους ιδέες.


Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης και το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για συμμετοχή, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος επί θεμάτων Πολιτισμού κος Νικόλας Πέππας υποσχέθηκε τη συστηματική διοργάνωση της εκδήλωσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της πόλης να ψυχαγωγηθούν και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις στο χώρο της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας κ. Νικόλαος Αλεπους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο