Ένα νέο Παιδικό Σταθμό στο Νέο Τέρμα εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Κ. Αντωνόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ανδ. Σμπόνια, Δημοτικούς Συμβούλους και γονείς στην τελετή των εγκαινίων του νέου Παιδικού Σταθμού στο Νέο Τέρμα.
|download file .jpg 127Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κόβει την κορδέλα των εγκαινίων του νέου παιδικού Σταθμού.
|download file .jpg 111Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης περιηγείται στον εσωτερικό χώρο του νέου Σταθμού και δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια των γονέων για τη λειτουργία του νέου Σταθμού, καθώς και για τη δημιουργία του νέου χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
|download file .jpg 99Kb||download file .jpg 98Kb||download file .jpg 163Kb|


Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία στο χώρο του Σταθμού, δωρεάν για τους κατόχους της Artemis Card   


Θα λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για να καλύψει την ανάγκη των οικογενειών και για την τόνωση της τοπικής αγοράς     


Έναν νέο Παιδικό Σταθμό εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010. Πρόκειται για τον 5ο Παιδικό Σταθμό που θα λειτουργήσει στην πρώτη θητεία της σημερινής Διοίκησης και το 14ο στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών που λειτουργούν στην πόλη.          


Σε μία περίοδο όπου οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και κλείνουν καθημερινά τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ο Δήμος Αμαρουσίου όχι μόνο δεν κλείνει τους Σταθμούς του για να αντιμετωπίσει τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που από την αρχή του χρόνου έχει μειώσει τα έσοδα κατά 30%, αλλά αντίθετα δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και λειτουργία και νέων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.
Στόχος είναι η ουσιαστική και στην πράξη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας που έχει ανάγκη, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.


Ο νέος Παιδικός Σταθμός φιλοξενείται σ’ έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο στην περιοχή του Νέου Τέρματος. Με το σταθμό αυτό και με την αξιοποίηση του υπάρχοντος δικτύου Παιδικών Σταθμών  στο Δήμο Αμαρουσίου φιλοξενούνται καθημερινά περισσότερα από 1100 παιδιά. 


Ο νέος Παιδικός Σταθμός περιλαμβάνει μία ακόμη καινοτομία για να καλύψει μία ακόμη ανάγκη των οικογενειών, αλλά και να ενισχύσει την τοπική αγορά της πόλης.  Στο χώρο θα λειτουργεί ειδικός χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για χρονικό διάστημα έως δύο ωρών. Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής έχει στόχο να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία τα ψώνια και τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης.


Η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν στους κατόχους της Artemis Card και με πολύ λογικό αντίτιμο για τους υπόλοιπους γονείς.       


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρεται στα παιδιά που φιλοξενούνται στους Σταθμούς. «Οι παιδικοί Σταθμοί σε κάθε γειτονιά της πόλης δεν είναι μόνο τα καινούργια, σύγχρονα ή ανακαινισμένα κτήρια. Ψυχή είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν. Το άξιο και έμπειρο προσωπικό των σταθμών, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά τα παιδιά μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι μικροί μας φίλοι να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους μέσα στη τρυφερή αγκαλιά των γονιών τους. Χάρη στη δική τους συμβολή τόνισε ο κ. Πατούλης «στη σκληρή καθημερινή τους δουλειά, χάρης την αγάπη και στη στοργή με την οποία περιβάλλον τα παιδιά μας το δίκτυο των  Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου θεωρείται πρότυπο, υπόδειγμα για πολλούς άλλους Δήμους της χώρας.»
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι « επειδή συναισθανόμαστε την παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία διατηρούμε πολύ χαμηλά τροφεία (στο 40% του κόστους των αντίστοιχων ιδιωτικών παιδικών σταθμών, ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και κυρίως όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες.»
«Επενδύουμε με ευαισθησία και ανθρωπιά στο μέλλον της πόλη μας. Στα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Δήμαρχος. «Κάνουμε πράξη το όραμα μας για ένα σύγχρονο Δήμο στο πλευρό του πολίτη. Για μια πόλη Ανθρώπινη και φιλική»

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο