Ένα ακόμη μνημείο αυθαιρεσίας του παρελθόντος κατεδάφισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης επιβλέπει τη διαδικασία κατεδάφισης του τρίτου παράνομου υπόσκαφου, ενός ακόμη μνημείου αυθαιρεσίας του παρελθόντος.
|download file .jpg 135 KB|


Γ.Πατούλης: ‘Με την κατεδάφιση των υπόσκαφων γκρεμίζουμε τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος και επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας να ξανακάνουμε τις γειτονιές της πόλης πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές πιο φιλόξενες’.                    


Στην κατεδάφιση του τρίτου και τελευταίου παράνομου υπόσκαφου  προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, βάζοντας οριστικά τέλος στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες του παρελθόντος.  


Τη διαδικασία της κατεδάφισης του παράνομου υπόσκαφου στην περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών επέβλεψε προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους κατοίκους για ζητήματα που αφορούν στη γειτονιά τους.


Στη θέση του παράνομου υπόσκαφου θα δημιουργηθεί  άμεσα ένας νέος χώρος πρασίνου για τη γειτονιά των Εργατικών Πολυκατοικιών, όπως έγινε ήδη στο Πολύδροσο και στα Ανάβρυτα, μετά την κατεδάφιση των εκεί παράνομων υπόσκαφων και την ανάπλαση των χώρων, όπου οι κάτοικοι απέκτησαν αναβαθμισμένους χώρους πρασίνου και αναψυχής.               


Τα τρία παράνομα υπόσκαφα είχαν κατασκευαστεί από την προηγούμενη διοίκηση χωρίς καμία πολεοδομική άδεια. Η κατεδάφιση έγινε στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη δημιουργία χρήσεων προς όφελος των δημοτών.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της κατεδάφισης και του τρίτου παράνομου υπόσκαφου δήλωσε:
‘Στο Μαρούσι που ονειρευόμαστε δεν έχουν θέση πολεοδομικές αυθαιρεσίες που υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της πόλης μας. Τα υπόσκαφα αποτελούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που κόστισαν στο μαρουσιώτικο λαό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η κατεδάφισή τους και η ανάπλαση των χώρων σε πνεύμονες πρασίνου με δική μας πρωτοβουλία, δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στους δημότες, καθώς όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται από τα εξωτερικά συνεργεία  του Δήμου μας.  Επιπλέον με την κατεδάφιση των υπόσκαφων σηματοδοτούμε την αλλαγή σελίδας στην πόλη μας, όπου η αυθαιρεσία τιμωρείται ανεξάρτητα από πρόσωπα και θεσμούς και επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας να ξανακάνουμε τις γειτονιές της πόλης μας πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές, πιο φιλόξενες’.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο