Ελπίδα ζωής για τους Ανασφάλιστους Εμπόρους το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΕΣΑ Π.Καρέλλα και το Γεν.Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσα.Στα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον ΕΣΑ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τον Πατέρα Δημήτριο, τον Πρόεδρος του ΕΣΑ Π.Καρέλλα, τον Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσα, την υπευθυνη των εθελοντων γιατρών του Ιατρείου, Παιδίατρο Ε.Δουλιανάκη και την εθελόντρια Συντονιστικού Τμήματος του Ιατρείου Κ.Περρέα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, oΠρόεδρος του ΕΣΑ Π.Καρέλλα, o Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσας, η υπεύθυνη εθελοντων γιατρών Ε.Δουλιανάκη, η επιστημονικά υπευθυνη Παιδίατρος Ε.Μελιάδου, η φαρμακοποιός του Ιατρείου Α.Παπαπροκοπίου, η εθελόντρια Παιδίατρος Γ.Γιαννάκη και οι εθελόντριες νοσηλευτριες του Ιατρείου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΕΣΑ Π.Καρέλλας και η Αντιπρόεδρος του ΕΣΑ Ρ.Ζουλοβιτς με τη Φαρμακοποιό του Ιατρείου Α.Παπαπροκοίου μ τον εθελοντή ορθοπαιδικό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Μ.Κολυμπιανάκη και τους εθελοντές Χ..Δασκαλόπουλο, Κ.Περρέα, Ε.Δασκαλοπούλου και τη νοσηλεύτρια Β.Πόθου.


Τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κου Παναγή Καρέλλα, του Δηάρχου Ααρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γεωργίου Πατούλη, του Γεν.Διευθυντή του Φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κου Κωστή Δήμτσα, μελών του Συλλόγου και πλήθους εθελοντών.


Το εν λόγω Παράρτημα αποτελεί σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης σε ανασφάλιστα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (πρώην και νυν), που στερούνται πλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας.


Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Π. Καρέλλας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κρίσης, τα ανασφάλιστα μέλη του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Σε μια περίοδο που όλα φαίνεται ν’ αλλάζουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο παρά ποτέ να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Έννοιες και διαχρονικές αξίες όπως αλληλοσεβασμός, εθελοντισμός, ανιδιοτελής προσφορά, μετουσιώνονται σε πράξη και βρίσκουν σήμερα, οργανωμένα, στέγη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Φιλοδοξούμε το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να αποτελέσει το ασφαλές λιμάνι της Υγείας και της Αξιοπρέπειας του ανασφάλιστου εμπόρου και της οικογένειάς του.»   


Ο Δήμαρος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, επισήμανε ότι : «Η οικονομική εξάρτηση έφερε στην Υγεία του ελληνικού λαού έναν ετεροκαθορισμό ακραίων δεσμευτικών επιλογών στην πολιτική Υγείας και Φαρμάκου της χώρας μας. Οι παρατεταμένες και εντεινόμενες οριζόντιες περικοπές οδήγησαν χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς σε οριακό σημείο μιας βαθειάς ανθρωποκτωνικής κρίσης. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής η δική μας απάντηση στην αρρώστια και στον ανθρώπινο πόνο του κάθε φτωχού εμπερίστατου συμπολίτη μας.


Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους εμπόρους της Αθήνας και τα προστατευόμενα μέλη του που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο ιατρικής διακονίας με μοναδικό στόχο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.»


Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ. Δήμτσας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να στηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται από την οικονομική κρίση ενώ αναφερόμενος στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής υπογράμμισε την ανιδιοτέλεια των εθελοντών ιατρών λέγοντας: «ʼμεσο χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την ελπίδα και την αντοχή του κόσμου, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε ανθρωπίνου προσώπου και του κάθε λαού και αυτό πράττουμε και σήμερα με αυτό το νέο ιατρείο – παράθυρο ελπίδας στον άνθρωπο που υποφέρει».


Το Ιατρείο θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10.00 – 15.00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Μητροπόλεως 52 – 2ο όροφος) και θα πλαισιωθεί με εθελοντές Ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπεδικού, αγγειοχειρουργού κ.α).


Κατά την επίσκεψη, οι ανασφάλιστοι θα προσκομίζουν την ταυτότητα, το ΑΜΚΑ τους, το εκκαθαριστικό της εφορίας και το ληχθέν βιβλιάριο, αν υπάρχει.


Στο Ιατρείο θα παρέχεται Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες ανασφάλιστους εμπόρους, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής. Αν χρειαστούν περαιτέρω εργαστηριακές ή άλλες εξετάσεις, θα παραπέμπονται στα Κεντρικά Γραφεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-3311962 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ιατρείου.


Για περαιτέρω επικοινωνία: επιστημονικά υπευθυνη Ιατρείου – Μελιάδου Ελένη τηλ 6946 060910 ή στο e-mail : ikaemporikos@gmail.com.

Μετάβαση στο περιεχόμενο