Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του παχέος εντέρου παρελθόν. 2017 Έτος αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου

Print Friendly, PDF & Email

Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακηρύσσει το 2017, ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ.   προτρέπουμε όλους τους δημότες:

  1. Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.
  2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.
  3. Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας «like» στην σελίδα του συνεργαζόμενου Διαγνωστικού Κέντρου στο facebook, ή μέσω e-mail. 
  4. Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε:  «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελεί τον κυριότερο θεσμικό φορέα για τη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών, με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση. Η νόσος του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου μπορεί να προληφθεί με τον αντίστοιχο προσυμπτωματικό έλεγχο. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο προσυμπτωματικό έλεγχο, καθώς η  διατήρηση και προαγωγή της υγείας  είναι άμεσα συνυφασμένη με την πρόληψη. Το ΚΕΠ Υγείας είναι ανοικτό , σε κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.»  

 

Σας γνωρίζουμε τα Διαγνωστικά Κέντρα του Δήμου μας που συμμετέχουν στην Εκστρατεία και τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε την εξέταση ΣΗΜΕΡΑ!

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΠΑΡΟΧΟΙ ΚΕΠ Υγείας :

Βιοιατρική Κηφισιάς, Κηφισίας 227 (Κτίριο 2), Ανάβρυτα, Τηλ.: 210 6124592

Δευτέρα έως Παρασκευή:06:00-22:00, Σάββατο: 06:00-16:00

BIOMEDICIN, Δήμητρος 10-12, Μαρούσι, Τηλ.: 2106124931

Δευτέρα έως Παρασκευή: 6.30 – 22.00, Σάββατο: 7.00 – 15.00

Μετάβαση στο περιεχόμενο