Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ημερίδα «Παρατηρητήριο για την Ισότητα» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Print Friendly, PDF & Email

Στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου – Σημαία «Οργάνωση Υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, παρέστη εκπρόσωπος του  Δήμου Αμαρουσίου. 

Σκοπός του έργου είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών ισότητας, η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός πολιτικών σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας εξειδικευμένων εργαλείων (εφαρμογών, στατιστικών μελετών ), καθώς και η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας για την παραγωγή πολιτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται τα αναδυόμενα ζητήματα του φύλου στη δημόσια και ιδιωτική ζωή.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στην ημερίδα συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία στη συνάντηση που είχε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Ισότητας, του εξέφρασε τη σταθερή βούληση του κου Πατούλη στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, μέσω της προώθησης της ισότητας των φύλων. Ο κ. Μπαλάφας ευχαρίστησε την κα Χαλιώτη για την τιμητική παρουσία στην  ημερίδα, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Δημάρχου Αμαρουσίου για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων το διάστημα των τελευταίων 8 μηνών, αλλά και τις πρωτοβουλίες και δράσεις του επόμενου διαστήματος παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Φωτεινή Κούβελα. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν και την επόμενη προγραμματική περίοδο οι δομές που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια και προσφέρουν βοήθεια σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, ενώ άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για τη συνέχιση των συμβάσεων των εργαζομένων  σε αυτές της υποστηρικτικές δομές.

Επίσης στην ημερίδα συζητήθηκαν οι τομείς της Υγείας και της Απασχόλησης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα των ερευνών και των τεχνικών συναντήσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου.     

 

Σχετικά αρχείαΕκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ημερίδα «Παρατηρητήριο για την Ισότητα» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Μετάβαση στο περιεχόμενο