Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στην τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για το Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Tbilisi 2015”

Print Friendly, PDF & Email

Στην Τελετή Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015», που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο Παναθηναϊκό Στάδιο εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν σ’ αυτό αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 14 έως 18 ετών, από τις 50 χώρες που είναι μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή και τους διοργανωτές της τελετής, μεταφέροντας μαζί με τους θερμούς χαιρετισμούς του και το μήνυμά του ότι το Ολυμπιακό Μαρούσι βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε εκδήλωση που συνεισφέρει στην επιμόρφωση των νέων μας με τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ένα καλύτερο μέλλον.

Τη Φλόγα άναψε η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου με τον παραδοσιακό τρόπο, η οποία στη συνέχεια την παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο. « Η Ιερή Φλόγα που ανάβει σήμερα εδώ, αναδεικνύει στο έπακρο της Ολυμπιακές αξίες, καθώς γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και στη συνέχεα μέσα από το ταξίδι της φέρνει και ενώνει διαφορετικές πολιτιστικές κληρονομιές, ιδεολογίες και συνειδήσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.,  ευχόμενος ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας παραδίδοντας την Φλόγα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αλέξι Αχβλεντιάνι.              

 Λαμπαδηδρόμοι θα είναι δύο Έλληνες αθλητές οι Μανώλης Κάραλης και Νικολέττα Παυλοπούλου και δύο Γεωργιανοί οι Lasha Shavdatuashvili και Mariam Bolkvadze.

Στην Τιφλίδα θα ταξιδέψουν περίπου 3.600 αθλητές και αθλήτριες, ενώ θα υπάρχει και Ελληνική εκπροσώπηση, όπως συμβαίνει από το 1991 που ξεκίνησε η διοργάνωση.

 

Σχετικά αρχείαΕκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλ, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρ. Χαλιώτη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητιμσού Ρ. Χαλιώτη με εκπροσώπους Δήμων της Αττικής.


Στιγμιότυπο από την τελετή Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο