Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στο «6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση» με τη χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και τη χορευτική ομάδα «Δικταίοι Αμαρουσίου»

Print Friendly, PDF & EmailΦωτογραφία αρχείου
|download file .jpg 139KB|


Με πρωτοβουλίες και δράσεις ο Δήμος Αμαρουσίου προωθεί τον πολιτισμό και την παράδοση μας και συμμετέχει σε εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα.
  
Στο πλαίσιο αυτό, η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και η χορευτική ομάδα ‘Δικταίοι Αμαρουσίου’ εκπροσωπώντας το Δήμο Αμαρουσίου συμμετείχαν στο ‘6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση’ που ήταν αφιερωμένο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.


To Οδοιπορικό στην παράδοση αποτελεί πλέον θεσμό που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και εφέτος πραγματοποιήθηκε στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.                     
Μέσα σε μία ενθουσιώδη ατμόσφαιρα,  με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές από την Κρήτη έως τη Μακεδονία και από την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου έως τα νησιά του Αιγαίου και τη συμμετοχή πολυάριθμων ταλαντούχων μουσικών που έντυσαν μουσικά τις βραδιές, γιορτάστηκε η παράδοση και ο πολιτισμό μας στο μεγάλο αυτό συναπάντημα.      


Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορευτικής ομάδας παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Γιώργο Φραγκάκη, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα χορών της Ηπείρου , καθώς και της χορευτικής ομάδας ‘Δικταίοι Αμαρουσίου’ που συμμετείχε με χορούς της Κρήτης.
Στις ομάδες απονεμήθηκαν μετά το πέρας της εκδήλωσης τιμητικά διπλώματα για τη εθελοντική συμμετοχή τους στην προσπάθεια να μείνει άσβεστη η λαϊκή μας παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο