Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στο Γκαλά Βράβευσης του «Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου του Κόσμου για το 2013»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Κενυάτης Γουίλσον Κιπσάνγκ και η Εντνα Κίπλαγκαντ αναδείχθηκαν κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς στα Γκαλά Βράβευσης που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και ο ΣΕΓΑΣ.Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη συμμετείχε στο Γκαλά Βράβευσης του «Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου» του Κόσμου για το 2013».


 


Στο Γκαλά που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και ο ΣΕΓΑΣ για να τιμήσουν τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους της χρονιάς, σημαντικές προσωπικότητες, αλλά και διοργανώσεις που ξεχώρισαν για την οικολογική τους δραστηριότητα και το κοινωνικό τους έργο, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, πόλη γενέτειρα του πρώτου Έλληνα μαραθωνοδρόμου Ολυμπιονίκη, του Σπύρου Λούη.


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ευρίσκετο σε κοινωνική αποστολή με κλιμάκιο εθελοντών για την παράδοση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου, εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη.
Η κα Χαλιώτη μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του κου Πατούλη στους διοργανωτές της εκδήλωσης, συγχαίροντάς τους για την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού που προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, από τη χώρα όπου γεννήθηκαν τα αθλητικά ιδεώδη και οι αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι».   


Κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς αναδείχθηκε ο αθλητής που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες στο φετινό μαραθώνιο του Βερολίνου, ο νέος κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ, ο Κενυάτης Γουίλσον Κιπσάνγκ.         


Αντίστοιχα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Μόσχας και νικήτρια ένα χρόνο πριν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Εντνα Κίπλαγκαντ, αναδείχθηκε κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.   


Μία σπουδαία προσωπικότητα του αθλητισμού, η Ινγκριντ Κρίστιανσεν απέσπασε το βραβείο «Έργο Ζωής». Η Νορβηγίδα υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο για 13 συναπτά έτη, ενώ στη δεκαετία του 1980 κατάφερε να κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο σε αγώνισμα του στίβου, δρόμου και ανώμαλου δρόμου.  Για το «Πράσινο Βραβείο» νικήτρια πόλη αναδείχθηκε το Μιλάνο, που επικράτησε ανάμεσα σε δέκα υποψηφιότητες για την οικολογική διαχείριση της διοργάνωσης και τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.
Το «Κοινωνικό Βραβείο» κέρδισε ο αγώνας 10χλμ. της Αιθιοπίας, που εκτός των άλλων έχει πάρει πρωτοβουλίες για τη μείωση της θνησιμότητας και την εκπαίδευση.


Στη σημασία του αγώνα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Κώστας Παναγόπουλος. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την παρουσίαση των βραβείων για την ανάδειξη των κορυφαίων έκανε ο Σάκης Ρουβάς.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Τύπου και Επικοινωνίας Παντελής Καψής, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος του ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος κ.α.                
          


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο