Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις & σεξουαλική διαπαιδαγώγηση»

Print Friendly, PDF & Email


 
Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Β’ Αθήνας διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 09:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα ).

Η ημερίδα με θέμα: « Διαφυλικές Σχέσεις & Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση » απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Β’ Αθήνας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης
Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο  Διευθυντής Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, Σταύρος Χαραλάμπους και ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών, υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Αντώνης Παρτσινέβελος.

Στην ημερίδα ειδικοί επιστήμονες θα αναπτύξουν τα θέματα:
«Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο μέσα από τα προγράμματα  Αγωγής Υγείας» από την κα Νατάσσα Ορφανοπούλου, υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/σης Π.Ε. Β’ Αθήνας.

«Ο ρόλος του συντονιστή στα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής» από την κα Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/σνης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

« Ηλικία και κατανόηση της σεξουαλικότητας» από τον κ. Ιγνάτιο Καφαντάρη, Παιδοψυχίατρο.

«Σχεδιασμός προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής. Από τη θεωρία στην πράξη» από την κα Βασιλική Ζόγκζα , Καθηγήτρια Βιολογίας και Διδακτικής της Βιολογίας του Τ.Ε.Α.Π.Η. Παν/μίου Πάτρας.

«Βιολογικό φύλο, Κοινωνικό φύλο και Σεξουαλική Αγωγή: Επισημάνσεις, εμπειρίες και προβληματισμοί από την καθημερινή ζωή του νηπιαγωγείου» από την κα Θεοδώρα Αυγέρη, MScΣυγκριτικής Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νηπιαγωγός στο 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο