Εκπαιδευτική δράση για τη διατροφή «Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την οικογένεια – Ασκούμαστε, διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε» από τον Δήμο Αμαρουσίου και το πρόγραμμα «Παιδειατροφή»

Print Friendly, PDF & Email
 


Μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την οικογένεια – Ασκούμαστε, διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε», που απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες της πόλης με παιδιά μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού και άνω, πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στο Δάσος Συγγρού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ / ΕΡΗΕ.


Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που συμμετέχει πιλοτικά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ/ΕΡΗΕ που στόχο έχει την προώθηση της ισότητας στον τομέα της Υγείας και τη βελτίωση των συμπεριφορών που σχετίζονται με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα στις οικογένειες.


Η είσοδος στη δράση είναι ελεύθερη. Σημείο εκκίνησης είναι το υπαίθριο πάρκινγκ επί της Λεωφ. Κηφισίας 184.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο στο Δάσος Συγγρού, συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Δάσους, ομιλία της κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου Μαρίας Κουφάκη Msc, RD και συζήτηση με τους γονείς και τα παιδιά.


Στη συνέχεια τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο ομαδικό επιδαπέδιο παιχνίδι Planetbook για το περιβάλλον & τον πλανήτη σε συνεργασία με την κοινωφελή οργάνωση Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν).


Στο χώρο θα προσφέρονται δωρεάν νερό, χυμοί, φρούτα, ενώ θα κληρωθούν στους μαθητές επιτραπέζια παιχνίδια Planetbook.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2132038 294 & 2132038 345 ή μέσω e-mail: paideia@maroussi.gr και elenig@maroussi.gr.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο