Εκπαιδευτική δράση για παιδιά και εφήβους από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

« Διαστημικά αυγά», Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, ώρα:11:00   

 

Εργαστήριο Φυσικής για μαθητές ηλικίας άνω των 10 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη της παιδικής, εφηβικής και μεταφηβικής φιλαναγνωσίας.

Με θέμα: «Διαστημικά αυγά», το Σάββατο 19 Ιανουαρίου2019  και ώρα 11.00, στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στέφανου Δραγούμη & Μιλτιάδου ),οι μαθητές συμμετέχουν σε μία ευφάνταστη, διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στην διδακτέα ύλη της Φυσικής.

Λίγα λόγια για την επιχείρηση «διαστημικά αυγά»: 

Πριν από οποιαδήποτε αποστολή στο διάστημα, μεγάλες ομάδες επιστημόνων εργάζονται για πολύ καιρό σχεδιάζοντας, πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις, αξιολογώντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους.

Μία τέτοια διαδικασία θα ακολουθήσουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε μία πρόκληση: να ρίξουμε αυγά από μεγάλο ύψος  χωρίς να σπάσουν!

Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας διαστημοσυσκευής που να μπορεί να μεταφέρει τον «αυγοναύτη» στο έδαφος με ασφάλεια. Μέσα από πειραματικές επιδείξεις θα έρθουν σε επαφή με τη φυσική που κρύβεται πίσω από την ελεύθερη πτώση και τα αυγά. Έπειτα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη διαστημοσυσκευή τους από καθημερινά υλικά.

Οι μικροί επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία για να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 6147181.

 

Σχετικά αρχείαΕκπαιδευτική δράση για παιδιά και εφήβους από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο