Έκκληση για συλλογή και αποστολή σκόνης γάλακτος στα βρέφη των προσφύγων της Λιβύης απευθύνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
            


Έκκληση για συλλογή γάλακτος σε σκόνη για νεογνά και βρέφη απευθύνει ο Δήμος Αμαρουσίου σε όλους τους δημότες, κατοίκους της πόλης και εταιρίες καθώς υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά των προσφύγων της Λιβύης που έχουν καταφύγει και διαμένουν σε καταυλισμούς στην Τυνησία στα σύνορα των δύο χωρών.


Η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στη συγκεκριμένη ανθρωπιστική ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Φως της Αφρικής» για την από κοινού υλοποίηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών δράσεων και προγραμμάτων σε χώρες της Αφρικής.


Το πρόγραμμα βοήθειας υλοποιείται με την πλήρη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας και της Ορθόδοξης Μητρόπολης Καρθαγένης στην Τυνησία δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά στην ευρύτερη περιοχή των ΝΔ συνόρων της Τυνησίας με τη Λιβύη.


Το γάλα σε σκόνη (τύπου 1 και 2) για βρέφη μέχρι 12 μηνών, και με ημερομηνία λήξης όχι νωρίτερα από το 2012, που θα συγκεντρωθεί και αποσταλεί στην Τυνησία, δεν θα διανεμηθεί απλά στους καταυλισμούς αλλά θα προετοιμάζεται και θα χορηγείται στα βρέφη από εξειδικευμένο προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου της Τυνησίας, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό όλων των φορέων και διεθνών οργανισμών όπως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


Το γάλα θα συγκεντρώνεται μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος).


Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 2132031920-23 και 2132038345.

Μετάβαση στο περιεχόμενο