Έκφραση ευχαριστιών προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο κος Δημήτριος Μελέας,CEng Επισμηναγός Μηχ/κος ΠΑ, τ. Σύμβουλος Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την ευμενή εξέταση του αιτήματός του προς τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την εγγραφή του τέκνου του σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αμαρουσίου.


Επίσης ο κος Μελέας δράττεται της ευκαιρίας να εκφράσει όσα διαπίστωσε κατά την πρόσφατη  επικοινωνία του με τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αφορούν στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό τους και στην αποτελεσματική λειτουργία των Δημοτικών Αρχών. Παράλληλα, εκφράζει τα συγχαρητήρια του αφενός για την ποιότητα και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων στο Δήμο και αφετέρου για το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και την εν γένει πρότυπο λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.                


Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του κου Μελέα προς το Δήμαρχο κο Γ. Πατούλη 


«Αξιότιμε κε Δήμαρχε,


Αποτελεί ιδιαιτέρα τιμή δι’ εμέ να υποβάλω την παρούσα προκειμένου να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς εσάς και μέσω υμών προς όλους τους εμπλεκομένους συνεργάτες σας, για την ευμενή εξέταση των προσφάτων αιτημάτων μου προς τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με την εγγραφή του τέκνου μου σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αμαρουσίου και τις συνακόλουθες διαδικασίες.


Καίτοι άρτι εγκατασταθείς στο Δήμο, εξ αφορμής των προαναφερθέντων αιτημάτων μου, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό των Υπηρεσιών του Δήμου και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Δημοτικών Αρχών. Τούτο δε σε πεδίο απτόμενο ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, οποία συνιστούν χώρο εξ ορισμού ιδιαίτερο, και ο χειρισμός των οποίων προϋποθέτει προσωπικό με ευαισθησία, λεπτότητα, οξεία αντίληψη και αυξημένο κοινωνικό αισθητήριο.


Εν προκειμένω, μολονότι σχετικό μου αίτημα εκτιμώ ήταν επαρκώς τεκμηριωμένο και εύλογο, οφείλω να αναγνωρίσω στο μέγιστο βαθμό ότι εμπλεκόμενοι συνεργάτες σας χειρίσθηκαν τούτο με δέουσα σοβαρότητα και προσήκοντα επαγγελματισμό.                                                                                                


Σημείο αυτό, επιτρέψατέ μου να ξεχωρίσω και να αναφερθώ προσωπικά στις συνεργάτιδές σας κα Μαρία Κάββουρα και κα Σοφία Κοτσοβού, οποίες διεκπεραίωσαν εν λόγω αιτήματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των. Από πλευράς μου οφείλω να εξάρω το ήθος, την αντίληψη, την ευγένεια και την ανθρώπινη και ειλικρινή προσέγγιση, στοιχεία οποία επέδειξαν καθ’όλη τη διάρκεια της συναναστροφής μας. Εν λόγω κυρίες, κινούμενες εντός του πλαισίου του καλώς εννοούμενου καθήκοντος, κατεννόησαν το δίκαιο και εύλογο του τεκμηριωμένου αιτήματός μου και, υπηρετώντας την ουσία χωρίς επ’ ουδενί να καταστρατηγούν ή υπερβαίνουν τον τύπο, απετέλεσαν τους καλύτερους κοινωνούς του ανθρωποκεντρικού τρόπου λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής.


Το ήθος, η ποιότητα, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός της κας Κάββουρα και της κας Κοτσοβού είναι στοιχεία – αν μη τι άλλο – αξιομνημόνευτα και εκτιμητέα και θεωρώ ότι ήδη τυγχάνουν (ή πρόκειται να τύχουν) της προσοχής και αναγνώρισής σας.


Εν κατακλείδι, και με αφορμή την προαναφερθείσα πρόσφατη εμπειρία της συναναστροφής μου με τις Δημοτικές Υπηρεσίες, θα ήθελα να σας συγχαρώ αφενός μεν για την ποιότητα και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων στο Δήμο συνεργατών σας, αφετέρου δε για το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και την εν γένει πρότυπο λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.»


Μετά τιμής,
Δημήτριος Μελέας

Μετάβαση στο περιεχόμενο