Εκδήλωση μνήμης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Νόστος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και φίλων – μελών του Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

Στην επετειακή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Νόστος» για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους στις 18 Νοεμβρίου του 1912, εκπροσωπήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή επέτειο για το νησί και την Ελλάδα μεταφέροντας, παράλληλα, τη συμπαράσταση του Δημάρχου προς τη διοίκηση του Συλλόγου που διατηρούν ζωντανή την ιστορία και την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Παπάνης, στον οποίο επικεντρώθηκε στη λεσβιακή φάλαγγα αλλά και στη συμμετοχή της στην απελευθέρωση της Λέσβου.

Για τον ποιητή της Λέσβου και εξέχοντα εκπρόσωπο της ελληνικής διανόησης Οδυσσέα Ελύτη μίλησε ο εκλεκτός Λέσβιος λογοτέχνης και ποιητής Δημήτρης Νικορέτζος.

Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Στέφανος Τσιπουράκης.

 

Σχετικά αρχείαΕκδήλωση μνήμης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Νόστος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και φίλων – μελών του Συλλόγου_1


Εκδήλωση μνήμης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Νόστος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και φίλων – μελών του Συλλόγου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο