Εκδήλωση για την υπογραφή του πρωτοκόλλου εγκατάστασης των εργαζομένων στα Ν.Π.Δ.Δ. και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στο Δήμο.

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 115KB||download file .jpg 99KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη και το Ειδικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Μπάρλα στην εκδήλωση υπογραφής του πρωτοκόλλου εγκατάστασής των εργαζομένων σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στo Δήμο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Κ. Τριβέλλα.


Το πρωτόκολλο εγκατάστασης τους σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στo Δήμο υπέγραψαν οι εργαζόμενοι, μετά την κατάργηση των τριών εκ των πέντε Ν.Π.Δ.Δ. και τη θέση σε εκκαθάριση των τριών εκ των τεσσάρων Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου, με την ολοκλήρωση της εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Στην ειδική εκδήλωση παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιχάλης Χρηστάκης και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Μιχάλη Μπάρλα.


Ύστερα από τη σύσταση των θέσεων, τις αποφάσεις κατάταξης τους και των αντίστοιχων δημοσιεύσεων στο ΦΕΚ, οι 36 εργαζόμενοι στα Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου (Αθλητικός Οργανισμός, Οργανισμός Μουσείων και Βορέειος Βιβλιοθήκη) μεταφέρονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο ως ΙΔΑΧ.
Εξίσου, οι 39 εργαζόμενοι στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου Αμαρουσίου: Τέχνης και Πολιτισμού, Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και μεταφέρονται σε αντίστοιχες συσταθείσες προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.


Την ιδιαίτερα ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης που μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη.
‘Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να εξασφαλίζει την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία, όπως έγινε με τους εργαζόμενους του Δήμου μας μετά από πολύ προσπάθεια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Θεωρώ ότι ως Δήμος πράξαμε όσα είχαμε υποσχεθεί από το 2007 και συνεχίζουμε να πράττουμε για τους εργαζόμενους μας. Μέσα σε αυτή τη μίζερη κατάσταση εμείς προχωράμε τις διαδικασίες για να κάνουμε πρότυπο το Δήμο Αμαρουσίου σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
‘Ο καθένας να προσφέρει ότι μπορεί για το Δήμο και κυρίως για τους πολίτες, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι είμαστε υπόλογοι στους δημότες και στην κοινωνία ευρύτερα.’


Αναφερόμενος στο επίκαιρο και καυτό θέμα των κινητοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι ‘δεν έχουν βρει τον πυρήνα των ζητημάτων, ο οποίος δεν είναι να απαξιώσουμε τον κάθε εργαζόμενο της χώρας, αλλά είναι να βρούμε ποιοι είναι οι πόροι που δεν εκμεταλλευόμαστε ως αυτοδιοίκηση και ως χώρα.
Δεν μπορείς – πρόσθεσε – να θεωρείς ότι τα σκουπίδια είναι απόβλητα που μολύνουν το περιβάλλον στη χωματερή, να πληρώνουν η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι Δήμοι, ενώ θα μπορούσαν να είναι χρυσός από την πλευρά των εσόδων. Η διαχείρισή τους είναι αυτή που ενδιαφέρει τις ιδιωτικές εταιρείες. Και γιατί να μην δοθεί στην Αυτοδιοίκηση, ώστε τα κέρδη να πάνε ανταποδοτικά στην κοινωνία’ επισήμανε ο κ. Δήμαρχος.


Κλείνοντας την τοποθέτησή του διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως ‘οτιδήποτε έρχεται απέναντί σας είμαστε μπροστά γιατί πάνω από όλα είμαστε μια οικογένεια και όταν ένα μέλος της οικογένειάς μας πονά εμείς προσπαθούμε να το στηρίζουμε. Έτσι σκεφτόμαστε και αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και σε εσάς που αποτελείται πλέον μέλη της Δημοτικής οικογένειας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.’

Μετάβαση στο περιεχόμενο