Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και στους ενήλικες, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας

Print Friendly, PDF & Email

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ώρα 17:00 – 21:00, Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ         

Η Ελλάδα ξέρει να γιορτάζει τη Γονιμότητα, η Ελλάδα ξέρει να αντιμετωπίζει και την Υπογονιμότητα     

Μία γιορτή χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για μια Ελλάδα που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα, είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν  για όλους, παιδιά και ενήλικες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.) υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα από 17:00 – 21:00, στο Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Αυτό τόνισαν  στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ι., Καθηγητής κ. Ευγένιος Κουμαντάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Α.Ι. κ. Κωνσταντίνος Πάντος.

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.  
«Στη χώρα μας -σημείωσε- υπάρχει όπως ξέρετε μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από την Πολιτεία. Ήδη τα τελευταία χρόνια εκείνη που χάνουν τη ζωή τους είναι περισσότεροι σε αριθμό από τις νέες ζωές οι οποίες έρχονται. Φυσικά η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, αλλά συγχρόνως χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.
Γιορτάζοντας την
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας,  πέρα από τις επιστημονικές απόψεις που θα διατυπωθούν, συγχρόνως είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα από δω και πέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.»                

Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ με την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς  η χώρα μας διαθέτει το πιο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Ευρώπη.
«Υπάρχουν εκλεκτοί συνάδελφοι και στον τομέα της υπογονιμότητας, που σήμερα αναφερόμαστε.  Η ΚΕΔΕ με μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως η σημερινή, δημιουργεί με την επιστημονική κοινότητα τις προϋποθέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον πυλώνα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Το Μαρούσι ιδιαιτέρως  που διαθέτει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες, στοχεύουμε να γίνει μία πόλη πρότυπο στον ιατρικό τουρισμό και στην ανάπτυξη.»

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ι., Καθηγητής κ. Ευγένιος Κουμαντάκης  αναφερόμενος στους παράγοντες που συμβάλουν στη πτωτική καμπύλη της υπογεννητικότητας αναφέρθηκε τόσο στο  δημογραφικό πρόβλημα, όσο και στην υπογονιμότητα και εστίασε για την αντιμετώπισή της στην πρόληψη. 
 «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μελέτες που καταγράφουν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών περίπου 300 χιλιάδες τα οποία δεν φθάνουν στο ποθητό αποτέλεσμα, στην απόκτηση παιδιού. Η αναπαραγωγική ηλικία, η ισορροπημένη διατροφή, η καλή υγιεινή του γεννητικού συστήματος και της υγείας γενικότερα, είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα του ζευγαριού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμαντάκης.
Επίσης επεσήμανε ότι στη  εκδήλωση μαζί με όλα τα παιδιά είναι προσκεκλημένα και τα παιδιά από τα “Χωρά SOS”, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Α.Ι κ. Κωνσταντίνος Πάντος τόνισε ότι «εκτός από τη χαρά που φέρνουν τα παιδιά στα γόνιμα ζευγάρια,  αυτή η εκδήλωση στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα ζευγάρια που προσπαθούν για το αυτονόητο.  Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε ακόμη περισσότερο αυτό που όλοι μας ξέρουμε, ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον προορισμό ιατρικού τουρισμού και αυτό  το δείχνουμε  με την παρουσία πάρα πολλών ζευγαριών από το εξωτερικό. Παράλληλα έχομε προσκαλέσει 27 δημοσιογράφους από τη Ρουμανία.
Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι η Ελλάδα ξέρει να γιορτάζει τη Γονιμότητα, η Ελλάδα ξέρει να αντιμετωπίζει και την Υπογονιμότητα.»

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για την εκδήλωση του εορτασμού της Ημέρας Γονιμότητας έχει ξεκινήσει. Ένα μοναδικό event την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 17:00 στην «Αγορά» (Στοά Καλατράβα) στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ), από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με το Δήμο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ  με πολλά happenings, luna park, συναυλίες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Με δωρεάν είσοδο για όλους, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν στο ειδικά διαμορφωμένο Luna Park και στον παιδότοπο 5.000τ.μ με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών.

Πολύ μουσική και χορό με live concert από τον αγαπημένο σε όλους Διονύση Σχοινά με παλιές και νέες επιτυχίες. Συμμετέχει και ο Νεκτάριος Σφυράκης . Η μουσικοθεατρική ομάδα XANA ZOO με τις αγαπημένες μασκότ των παιδιών θα εμφανιστεί στο kids live stage, ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Μάρκος.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Μετάβαση στο περιεχόμενο