Εκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Είμαστε έμπρακτα  κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια και τα δίκαια αιτήματά σας.
 Από κοινού θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών, καθώς στην καθημερινότητα που βιώνουν στη σύγχρονη ελληνική πόλη, μέσα από τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και την προβολή της ταινίας «Θα βγάλω Φτερά».

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βρισκόταν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, που μεταφέροντας το μήνυμά του μεταξύ άλλων σημείωσε:
« Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, τιμούμε τον αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία και το μεγαλείο της ψυχής τους, στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου μας.
Όπως γνωρίζετε, είμαστε έμπρακτα  κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια και τα δίκαια αιτήματά σας.
 Από κοινού θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Είναι αδιανόητο μία χώρα μέλος της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό ιστό.»

Η ειδική παιδαγωγός – ψυχολόγος κα Κατερίνα Φίλη ανέπτυξε το θέμα της ένταξης και της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Θα βγάλω Φτερά » που προλόγισε η σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου.
Η ταινία που έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2004), περιγράφει με αμεσότητα την καθημερινότητα στη σύγχρονη ελληνική πόλη μιας παρέας ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Στο χώρο, φιλοξενήθηκε έκθεση των καταρτιζομένων στα εργαστήρια του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

 

Σχετικά αρχείαΕκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου_1


Εκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο