Εκδήλωση – αφιέρωμα από το Δήμο Αμαρουσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Print Friendly, PDF & Email

Ομιλίες, προβολή της ταινίας «Θα βγάλω Φτερά», έκθεση χειροτεχνίας Σικιαρίδειου Ιδρύματος     

  Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει εκδήλωση- αφιέρωμα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 06:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Στο σημαντικό αυτό αφιέρωμα με τίτλο: Break The Limits”, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ  η Πρόεδρος του ΑΜΚΕ «ΑμεΑ Ενεργοί Πολίτες», ειδική παιδαγωγός – ψυχολόγος κα Κατερίνα Φίλη θα μιλήσει για την ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Θα βγάλω Φτερά», την οποία θα προλογίσει η σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου.
Η ταινία που έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2004), περιγράφει με αμεσότητα την καθημερινότητα στη σύγχρονη ελληνική πόλη μιας παρέας ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Τους παρακολουθούμε στην καθημερινότητά τους στη διασκέδασή τους, στις προσωπικές τους στιγμές.
Μέσα από τις ζωντανές εικόνες, τους γοητευτικά ρεαλιστικούς χαρακτήρες και το χιούμορ, η ταινία γίνεται η αφετηρία για ένα διάλογο πάνω στο θέμα της αναπηρίας, χωρίς το σύνηθες «μαύρο φόντο». Αποτελεί έναν οδηγό ζωής γιατί τελικά …είναι τέχνη να ζεις, δεν ζεις κατά τύχη!» 

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί έκθεση των καταρτιζομένων των εργαστηρίων του Σικαρίδειου Ιδρύματος.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο