Εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με θέμα «Ο Ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε μια κοινωνία που επενδύει στην πρόληψη»

Print Friendly, PDF & Email
|download _.jpg file 358 KB|
Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Prevent-Action, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το πρόγραμμα AGIS, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και  Δημήτρη Τσάτσου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η Κοινωνία της Πρόληψης».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ήταν από τους βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση, αναπτύσσοντας στην εισήγησή του  θέμα με τίτλο
«Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε μια κοινωνία, που επενδύει στην πρόληψη».


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στη ανάγκη της χώρας μας να αντιμετωπίσει με σύγχρονη κουλτούρα τη διαχείριση των κρίσεων, επενδύοντας περισσότερο στην πρόληψη και λιγότερο στην κατασταλτική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ειδικά μετά από την εμπειρία των καλοκαιρινών καταστροφικών πυρκαγιών.


Ο κ. Πατούλης έφερε ως παράδειγμα την επιτυχημένη φύλαξη του Δάσους Συγγρού, στο οποίο δεν εκδηλώθηκε το καλοκαίρι ούτε μια φωτιά.


Επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ για την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου , ώστε να περάσει η αρμοδιότητα της πρόληψης στους ΟΤΑ και να μετατραπούν τα Δημοτικά Ιατρεία σε Τοπικά Κέντρα Πρόληψης.


Επισυνάπτεται η ομιλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη


Ομιλία Δημάρχου

Μετάβαση στο περιεχόμενο