Είναι καιρός να ξεσκεπαστούν η αναποτελεσματικότητα και η διακριτική μεταχείριση της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την παρέμβαση του Λευτέρη Μαγιάκη, με επιστολή του, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, η Διοίκηση του Δήμου υπενθυμίζει στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» τα εξής:

H σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θητεία της, το 2007, ξεκίνησε να εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν βρήκαμε ούτε μια μελέτη για το σκοπό αυτό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν και η κατάρτιση των μελετών για τα όμβρια ύδατα ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και ο Δήμος απλώς δύναται να τις εκπονεί, όταν εμείς αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω από αυτό. Αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του προαστίου μας, αναλάβαμε την ευθύνη να καταρτίσουμε τις αναγκαίες μελέτες. Χάρη στις μελέτες αυτές, σήμερα έχουν εκτελεστεί με απόφαση και χρηματοδότηση της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου. Η κυρία Δούρου, και ο κύριος Καραμέρος, μέχρι σήμερα, αν και βρίσκονται τρία χρόνια στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχουν δώσει με δική τους απόφαση ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει ώριμες μελέτες για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι άνω των 25 εκατ. ευρώ. Λέει, λοιπόν, συνειδητά ψέματα ο κ. Καραμέρος, όταν μιλά για «τίτλους έργων χωρίς μελέτες» ή για «προβληματικές μελέτες».

Η μοναδική καθυστέρηση στην αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας να εγκρίνει τα έργα, γιατί μελέτες ώριμες έχει στα συρτάρια των υπηρεσιών της. Η ευθύνη για την καθυστέρηση έχουν ονοματεπώνυμο: Δούρου και Καραμέρος. 

Όλες οι μελέτες έχουν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος  για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έγινε αναλυτική συζήτηση για την εχθρική στάση της Περιφέρειας με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου προσκομίστηκαν αντίγραφα των μελετών – δύο καρότσια- που έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια, η Διοίκηση προτίθεται σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόσκληση για μία ακόμη φορά των υπηρεσιακών παραγόντων, να παρουσιάσει συνολικά όλα τα έργα, αντιπλημμυρικά, ομβρίων, για τα οποία η Περιφέρεια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ προκειμένου να αποκαλυφθεί ο επαίσχυντος τρόπος που η Περιφέρεια διαχειρίζεται τα χρήματα του Μαρουσιώτικου λαού και η μηδενική προσφορά της στο Μαρούσι.

Παράλληλα, η Διοίκηση, είναι στη διάθεση της παράταξης του κυρίου Μαγιάκη, για συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Είναι καιρός να αναδειχθεί η αναποτελεσματικότητα της Περιφέρειας, η διακριτική μεταχείριση στην κατανομή των πόρων με κριτήριο τους φίλα προσκείμενους δημάρχους και όχι τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η υπονομευτική στάση της απέναντι στα συμφέροντα των δημοτών. 

Είναι καιρός να αναδειχθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση του Αντιπεριφερειάρχεη Γ. Καραμέρου, υποκινούμενη από το άγχος του να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς του σκοπούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο