Εγκαινιάστηκε η 47η Έκθεση Κεραμικής

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «βασική μας επιδίωξη παραμένει η ίδρυση του Κεραμικού Χωριού»
 


|download _.jpg file 252 ΚB ||download _.jpg file 214 ΚB |


ʼνοιξε χθες τις πύλες της η 47η Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής, στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου (Κηφισίας 207, αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης»), με τη συμμετοχή 62 καλλιτεχνών-κεραμιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και τη Γερμανία.


Την έκθεση εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Πασχίδης, παρουσία του βουλευτή της Β’ Αθηνών της Ν. Δ. κ. Αργύρη Ντινόπουλου.


Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε την βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, «την ίδρυση του Κεραμικού Χωριού που θα δώσει νέα ώθηση στην τέχνη της κεραμικής και θα συσπειρώσει τους τεχνίτες σε ένα χώρο, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την τέχνη αλλά και πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα».


«Η Δημοτική Αρχή, στέκεται με πραγματικό ενδιαφέρον στο πλευρό της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και το αποδεικνύει με μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να διατηρήσουν αναλλοίωτη την τέχνη της κεραμικής και ταυτόχρονα να εμφυσήσουν νέες προοπτικές δυναμικής και ανάπτυξης:  • Με το Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο Κεραμικής Γλυπτικής, που συγκεντρώνει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών,  τα μόνιμα εκθετήρια της κεραμικής, και φυσικά με την Πανελλήνια Έκθεση, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε  με κάθε τόπο στην προστασία και τη διάδοση της κεραμικής τέχνης.

  • Με το Πολιτιστικό Τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία που διοργανώσαμε, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και το Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου. Σε αυτό, οι επισκέπτες, και ειδικά τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν με την επαφή με τον πηλό,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός κεραμικού έργου και να θαυμάσουν εργαλεία, στάμνες και άλλα κεραμικά αντικείμενα οικολογίας και διατροφής στην έκθεση που λειτούργησε γι’ αυτό το σκοπό», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Πατούλης.»

Τα προηγούμενα χρόνια, μια σειρά από παραβλέψεις και άστοχες ενέργειες είχαν οδηγήσει την κεραμική σε μαρασμό και σε αδιέξοδο. Αυτήν την κατάσταση εμείς την ανατρέψαμε. Και συνεχίζουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψει η τέχνη, μαζί και το Μαρούσι, στις δόξες του παρελθόντος».

 

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής κ. Αρ. Ντινόπουλος συνεχάρη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη διοργάνωση της Έκθεσης και τόνισε την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο των Αγγειοπλαστών και των Κεραμιστών στη οικονομική ύφεση που περνά η αγορά.


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ευχαρίστησε το Δήμο Αμαρουσίου για το ενδιαφέρον που δείχνει στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των κεραμιστών και την ανάδειξη της τέχνης της κεραμικής.


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 5 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από 9 π. μ.- 9 μ. μ.


Επισυνάπτετε η ομιλία του Δημάρχου

Μετάβαση στο περιεχόμενο