Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Γ. Πατούλη το νέο κτήριο που στεγάζει από σήμερα το Δημοτικό Ωδείο

Print Friendly, PDF & Email










|download file .jpg 113KB|


|donwload file .jpg 132KB|



|donwload file .jpg 125KB|



|donwload file .jpg 122KB|


 


Σε ένα σύγχρονο κτήριο, κόσμημα για την περιοχή του Αγίου Θωμά, αλλά και ολόκληρη την πόλη, στεγάζεται από σήμερα το κεντρικό Ωδείο του Δήμου Αμαρουσίου.

Το νέο κτήριο, κατάλληλο να φιλοξενήσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στους σπουδαστές του Ωδείου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππα, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου,
των Αντιδημάρχων Ρ. Χαλιώτη και Σπ. Σταθούλη και των Δημοτικών Συμβούλων Κ. Αντωνόπουλου, Αντ. Παρτσινέβελου, Ελ. Λέκκα και Κ. Ιωάννου.  

Μετά την ανακαίνιση και τις παρεμβάσεις που έγιναν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και έχοντας εμπλουτίσει τις υπηρεσίες του, το Δημοτικό Ωδείο είναι έτοιμο να  προσφέρει ακόμη καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες, στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Αγοράστηκαν καινούργια όργανα τα οποία επιλέχτηκαν με μεγάλη προσοχή, ώστε να έχουν την καλύτερη απόδοση και να βοηθούν τους μαθητές του Ωδείου στα πρώτα βήματα να μάθουν σωστά τη μουσική.
Δημιουργήθηκαν 9 αίθουσες για εκμάθηση μουσικής και οργάνων.  Κάθε μια φέρει το όνομα μίας από τις 9 Μούσες.
Το καμάρι όμως του Ωδείου είναι η μεγάλη αίθουσα για συναυλίες έκτασης 100τ.μ. στην οποία δόθηκε το όνομα «Νίκος Γούναρης», προκειμένου ο Δήμος Αμαρουσίου να τιμήσει το γνωστό τραγουδιστή και συνθέτη που έζησε στο Μαρούσι.
Για τους μαθητές και συνοδούς τους υπάρχει χώρος αναμονής.
Ακόμη έχει προβλεφθεί πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, ενώ στο υπόγειο έχει διαμορφωθεί χώρος για θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε:
« Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές και προσφέρουμε πολλές και ποιοτικές επιλογές πολιτισμού, δημιουργικής απασχόλησης, και αναψυχής που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και όλα τα γούστα των συμπολιτών μας. Ειδικότερα η μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου σε ένα σύγχρονο κτήριο που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία του ήταν ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών μας και κυρίως όσων σπουδάζουν σε αυτό. Ήταν όμως και επιθυμία δική μου να βρεθεί ένας χώρος αντάξιος της πολιτιστικής παράδοσης της πόλη μας. Κατάλληλος να φιλοξενήσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στους σπουδαστές του Ωδείου. Όπως βλέπετε αυτή η επιθυμία σήμερα υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.
Είμαι βέβαιος ότι το νέο Δημοτικό Ωδείο θα βρει τη θερμή ανταπόκριση που του αξίζει. Θα το αγκαλιάσουν οι Μαρουσιώτες θα γίνει ένας ακόμη φάρος πολιτισμού σε  μια πόλη που παράγει πολιτισμό.
Θα το αγκαλιάσουν πιστεύω και οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά, οι οποίοι βλέπουν ότι κάθε μέρα που περνά η Δημοτική Αρχή προσθέτει κι από ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της συνολικής αναβάθμισης της γειτονιάς τους.»       

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο κτήριο επί της οδού Μεσογείων, στο οποίο μέχρι πέρσι στεγαζόταν το Δημοτικό Ωδείο θα συνεχίσουν να λειτουργούν αίθουσες μουσικής για τους σπουδαστές που μένουν στο Ανατολικό Μαρούσι και δυσκολεύονται να μεταβούν στον ʼγιο Θωμά. Πρόθεση ωστόσο της Δημοτικής Αρχής είναι να βρεθεί και σε εκείνη την περιοχή ένα καταλληλότερο κτήριο με στόχο να στεγάσει υπηρεσίες του Δημοτικού Ωδείου.








          



















 


Μετάβαση στο περιεχόμενο